TİCARET BORSASI’NDA SEÇİM GÜNÜ

Eskişehir Ticaret Borsası üyeleri, meclis üyelerini belirlemek amacıyla bugün sandık başına gidiyor. Tek adaylı seçimde Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan’ın yeniden seçilmesi bekleniyor.

TİCARET BORSASI’NDA SEÇİM GÜNÜ
01 Nisan 2018 Pazar 13:03

SÖZLERİMİZİ TUTTUK

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, borsa üyelerine, Eskişehir’e, Türk tarımına ve Türk ekonomisine hizmet etmek için göreve yeniden talip olduğunu söyledi.  Geçtiğimiz dönem verdikleri sözleri tuttuklarını ve projelerini yerine getirdiklerini belirten Zeydan, “4,5 yıllık bir görev dönemini sona erdirdik. Bugün yeni bir seçim dönemi. Hem meclis üyelerimizi hem de komite üyelerimizi bugün seçeceğiz. 5 gün sonra da yönetim kurulunu seçeceğiz.  Eskişehir Ticaret Borsası’nda geçtiğimiz dönemde şunları yaptık; çağa ayak uydurmasını sağladık. Daha önceki dönemlerde Eskişehir Ticaret Borsası Türkiye’nin en büyük ve eski borsalarından birisi olmasına rağmen hem çok iyi tanınmıyor hem de çağın gerekliliklerine uygun yatırımlar yapmıyordu. Biz projelerimizi hazırladık. Projelerimizle yola çıktık. Herkese teşekkür ettik. Eskişehir Ticaret Borsası gökten zembile inmedi. Burada görev yapan herkesin emeği var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiğince verdiğimiz sözleri ve projeleri yerine getirdik.  Sözlerimizi tuttuk.  Biraz daha çağa uygun hale getirdik.  Elektronik satış salonu, endüstriyel binalar, çelik silolar, sanat galerisi, tarım aletleri müzesi, yeni bir konferans salonu… Çiftçimize eğitim seminerleri vererek, Eskişehir ovasında üretilen buğdayın ve diğer grupların daha kaliteli olması için elimizden gelen çalışmaları yaptık” dedi.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Yeni projelerinden bahseden Zeydan, şunları kaydetti: “Bu dönemde arkadaşlarımızın ısrarıyla görev almak için aday olduk. Karşımıza rakip çıkmadı. Neden çıkmadı? Bu iş için ciddi bir mesai harcamak gerekiyor.  Biz o mesaiyi kendiişlerimizden imtina ederek,  sosyal hayatımızdan imtina ederek yerine getirmeye gayret ettik. Demek ki yapılanlardan herkes memnun ki bir dönem daha benim başkanlığım yürüsün istediler. Başka bir aday çıkmadı, çıkartmadılar. Bu dönemde de bazı projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi 120 bin tonluk lisanslı depoculuk. Organize Sanayi Bölgesi’nde, Eskişehir Ticaret Borsası’nın bir arazisi var. Oraya bir projemiz var, onu yapmak istiyoruz.  Yine Eskişehir’in çok önemli bir eksikliği var.   Bu nedir? Mezbaha konusu. Eskişehir, büyükşehir olmasına rağmen mezbahası yok. Türkiye’de mezbahası olmayan büyükşehir olarak tek ildir. Maalesef ilçelerde de mezbahalar kapatıldı.  Eskişehir çok ciddi miktarda kırmızı et tüketen bir il olmasına rağmen kayıtlara baktığınızda et tüketilmiyormuş gibi görünüyor.  Dolayısıyla sistem dışında işleyen bir hareket var. Burada bir mezbahaya ihtiyaç var. Bizim de Alpu yolunda Sevinç Köyü üzerinde bir arsamız var. Orada bir mezbaha planladık. Projelerimiz hazır. Finansmanla ilgili arayışlarımız ve beklentilerimiz var. İnşallah onu da yerine getireceğiz. Yine Türk tarımı için, Eskişehir tarımı için iyileştirme çalışmaları devam ediyor. 110 tane depomuz var. 3 tane çelik silomuz var. Bunlar yetersiz. Şuanda bulunduğumuz yerleşkede yine çelik silolar planladık. Onları önümüzdeki dönemde çok kısa sürede yapmayı hedefliyoruz.

ESKİŞEHİR’İN LOBİYE İHTİYACI VAR

Eskişehir’in daha güçlü olması ve yatırımların gelmesi için lobiye ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Zeydan, “Bugün Eskişehir Ticaret Borsası seçimlerini gerçekleştireceğiz. Umuyorum Eskişehir Sanayi Odasının ve Eskişehir Ticaret Odasının da böyle huzur içinde bir seçim yapacağını ve hak edenin kazanmasını diliyorum. Odalar Birliği’nin çatısı altında üç tane odayız. Eskişehir’in bir lobiye ihtiyacı var. Eskişehir lobisi yok.  Ben bu dönemde bu lobi tohumlarının atılıp, filizleneceğini umuyorum. Eskişehir oda başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla, siyasetçileriyle birlikte bir lobi oluşturmalı ve bu lobi ses getirmeli diye düşünüyorum.  Böyle olursa Eskişehir kazanır, daha çok yatırım alır” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.