Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal kalkınma projesine BEBKA’dan destek

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir’de ilk defa uygulanacak “Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi” ile BEBKA 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’ndan destek almaya hak kazandı.

Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal kalkınma projesine BEBKA’dan destek
27 Temmuz 2022 Çarşamba 17:26

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir’de ilk defa uygulanacak “Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi” ile BEBKA 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’ndan destek almaya hak kazandı. Kurulacak istasyonlar ile üretim planlaması yapılarak, tarımdaki ekonomik kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Eskişehir’de ilk defa uygulanacak proje ile 5 farklı noktaya kurulacak Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları aynı iklimsel özellikleri taşıyan 35 noktaya da hizmet verecek.

Kurulacak istasyonların üreticiye faydaları ise şu şekilde:

-İstasyonlar ile ölçülen iklim verileri kullanılarak tarımsal anlamda iş ve üretim planlaması yapılacak. Bulunan bölgede iklim şartlarına uygun ürünler yetiştirilmesine olanak sağlayarak çiftçinin verim vermeyecek ürünü ekmesini ve maddi kayba uğramasını engelleyecek. 

-Kurulacak sistem ile üretici, kaliteli ve ilaç kalıntı riski az olan ürün elde etmeyi sağlayacak. Böylelikle tüketicilerin sofrasına daha güvenli gıdanın ulaşması sağlanacak ve ürünün ekonomik değeri artacak.  

-Erken Tahmin Sistemleri ile meteorolojik olaylara karşı önceden önlem alınarak çiftçinin ve ürünün zarar görmesinin önüne geçilecek.

-Özellikle son günlerde yaşanan zararlı böceklerin verdiği zararın da önüne geçmesini sağlayacak sistemle çiftçiler herhangi bir hastalığa veya zararlı böceklere karşı önlem alabilecek. Böylelikle çiftçi zamanında mücadeleye başlayarak, gereksiz ilaçlama yapmayacak, mücadele maliyetini, enerjisini azaltacak, biyolojik çeşitliliğin ve doğal dengenin korunmasını sağlayacak.

-Kurulacak sistemin çiftçiye sağladığı faydaların yanı sıra çevre ve insan sağlığına da büyük katkı sunacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.