SEKTÖRÜN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yaptıkları girişimler neticesinde sigorta acentelerinin KOSGEB tarafından KOBİ destekleri kapsamına aldığını ifade etti.

SEKTÖRÜN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ
13 Nisan 2017 Perşembe 13:51

Güler, sigortacılık sektörünü çok yakından ilgilendiren ve acentelerin uzun zamandır dile getirdiği KOSGEB destekleri hakkında açıklamada bulundu. Sigortacık sektöründeki firmaların daha önce KOSGEB desteklerinden faydalanamadığını belirten Güler, acentelerden gelen talepleri ETO’nun sigortacılık alanındaki meslek komitesinin yoğun çalışmaları neticesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ilettiğini ve sorunun TOBB öncülüğünde çözüldüğünü dile getirdi. Sigorta acentelerinin bu sayede KOBİ destekleri kapsamına alındığını belirten Güler, 31 Mart 2017 itibariyle yapılan düzenleme neticesinde sigorta acentelerinin KOSGEB desteklerinden ve kredi imkânlarından yararlanabileceğini kaydetti.
Sektördeki mali kriz çözülecek
Sigortacılık sektörünün uzun zamandır bu müjdeyi beklediğini belirten Güler,  KOSGEB destekleri sayesinde sektörde yaşanan daralmanın ve mali sıkıntıların azalacağını dile getirdi. ETO’nun gerçekleştirdiği ziyaret ve oda bünyesinde yaptığı toplantılarla üyelerin taleplerini ilgili kurumlara aktardığını kaydeden Güler, yakın bir zamanda da tüccar ve sanayicilerin talepleri doğrultusunda Eskişehir Ticaret Odası tarafından şirket kuruluşlarındaki prosedürün azaltıldığını ve ücrette indirime gidildiğini hatırlattı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.