SATIŞ SÖZLEŞMESİNE HAYIR DİYORUZ

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Faik Alkan, “Senaryosu  önceden  hazırlanmış  satış sözleşmesine hayır diyoruz: yetkinin asıl sahiplerini göreve çağırıyoruz” dedi. 

SATIŞ SÖZLEŞMESİNE HAYIR DİYORUZ
20 Ağustos 2019 Salı 14:14

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Faik Alkan 5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri hakkında konuştu. Alkan önerilen zam oranıyla kamu alay edildiğini ifade ederek, “2020-2021 yıllarını kapsayan 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti 16 Ağustos’ta teklifini açıklamıştır.  Önerilen zam oranı ile de kamu emekçileriyle açıkça alay etmiştir. Ayrıca Kamu İşvereni teklifinde sadece 2020, 2021 maaş arışı oranlarına yer verilmiş, kamu emekçilerinin yıllardır çözüm bekleyen onlarca sorununa ve hizmet kolları toplu sözleşmelerine ilişkin tek cümle dahi edilmemiştir” dedi.  “Maaşlarımızın ‘revize’ adı altında sefalet oranlarında artırılmasını öngören bu teklifi kabul etmek mümkün değildir” diyen Alkan, “ Daha önceki sözleşme dönemlerinden bildik sahneler Memur Sen ile Kamu İşvereni arasında sahnelenmeye başlandı. Buna göre maaş artış oranları toplamda sadece % 2 artırılarak,  2020 yılı için % 4 + % 4, 2021 yılı için ise % 3 + % 3 olarak revize edilmiştir.   Günlük bir çay parasına bile denk gelmeyen artışla kamu emekçileri ve emeklileri ile dalga geçilmeye devam edilmektedir. Maaşlarımızın ‘revize’ adı altında sefalet oranlarında artırılmasını öngören bu teklifi kabul etmek mümkün değildir. Buna rağmen yandaş konfederasyon yönetimi,  hükümetin kamu emekçileri ile alay eden teklifini sadece hedeflenen enflasyon rakamlarının altında kaldığı için eleştirmekle yetinmektedir.  Söz konusu eleştiri bugüne kadar yaşadığımız kayıpları görmekten uzak, kısır bir değerlendirmeden ibarettir” şeklinde konuştu. 

YETKİ KAMU EMEKÇİSİNİNDİR 

Alkan sözlerini şöyle sürdürdü: “KESK olarak,  toplamda beş milyonluk geniş bir kesimin beşte birini üye yaptığı için kendini “yetkili” zannedenleri uyarıyoruz. Sembolik göstermelik açıklamalar ve iş bırakmalarla kamu emekçilerini kandıramazsınız. Tepki büyük, işyerlerinde birlikte hareket etme iradesi hiç olmadığı kadar yüksektir.  Memur Sen için asıl turnusol budur.  Bugün böbürlendiğiniz noktalara nasıl geldiğinizi, sırtınızı nerelere dayadığınızı, mevcut anti demokratik yasalardan,  gerçek, evrensel toplu pazarlık sisteminden uzak köhne sistemden nasıl nemalandığınızı dünya alem biliyor.  Ne kadar ‘tarihi başarı’ nutukları atarsanız atın bugüne kadar danışıklı dövüş oyunlarından sonra imzaladığınız mutabakatların bedelini kendi üyeleriniz de dahil beş milyon kamu emekçisi ve emekli ödemiştir. Ödemeye de devam etmektedir.  Hiçbir kamu emekçisinin tarihe kara bir leke olarak geçecek yeni bir satış sözleşmesine tahammülü kalmamıştır.  Dolayısıyla hiç kimsenin 3 milyon kamu emekçisine, 2 milyon kamu emekçisi emeklisine sefalet artış oranları dayatan,  temel hiçbir sorununu çözmeyen, aksine hepimizle alay edilen bu teklifi kabul etmeye, müzakereye değer görmeye yetkisi yoktur.   yetki 3 milyon kamu emekçisinin, 2 milyon kamu emekçisi emeklisinindir.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.