SANAYİYE ÇEVRECİ YATIRIM

Eskişehir Sanayi Odası Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yüzlerce fabrikaya, yine bölgenin yanında bulunan KOBİ OSB bölgesindeki işletmelere arıtma hizmeti sunan ESART Atıksu Arıtma tesisine yeni yatırım yapılıyor.

SANAYİYE ÇEVRECİ YATIRIM
13 Aralık 2016 Salı 15:56

Yapılan yeni yatırımın Eskişehir OSB’deki firmalara büyük kolaylık sağlayacağını ve çevreci bir yatım olduğunu söyleyen Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, benzer yatırımların da süreceğini işaret etti.  Eskişehir OSB’nin üretim kapasitesinin ve atık suyun  her geçen gün arttığı göz önüne alınarak bu yatırıma karar verildiğini belirten Özaydemir, “Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi 2. Etap ilave Havalandırma Havuzları yapımı tamamlanmak üzere. Böylece artan atık su ihtiyacı da karşılanmış olacak” dedi.  2017 yılının ilk yarısında devreye alınacak projenin Eskişehir OSB’nin öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen Özaydemir, “Proje ile mevcut havalandırma havuzları ile günlük 18 bin metreküp olan Atıksu Arıtma Tesisi Kapasitesi 24 bin metreküpe çıkacak. Geçtiğimiz yıl devreye alınan ilave fiziksel ve kimyasal ünitelerin yanı sıra bu sene yapılan biyolojik ünite yatırımlarıyla da arıtma kapasitesinin artırılması sağlanmış olacak. Bu sayede daha çok atık su temizlenip doğaya kazandırılacak” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.