SANAYİDE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, daha çok yatırım yapmaya ve sanayicilerin işini kolaylaştıran bir iklim sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

SANAYİDE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
15 Kasım 2016 Salı 15:38

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) 9. Meslek Komitesi Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi. Yoğun olarak makine ve metal işleme sektörleri temsilcilerinin oluşturduğu meslek komitesi gündemi, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştu.
Eskişehir OSB'de gerçekleştirilen toplantıda sanayicilerin görüşlerini dinleyen ve bu konuda açıklamalarda bulunan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir OSB’de yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 
Özellikle artıma tesisinin geliştirildiğini ve kapasitenin arttığına değinen Özaydemir, Eskişehir OSB’de bir Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulduğunu ve çok kısa süre sonra çalışmaya başlayacağını ifade etti. Özaydemir, “Bölge sanayimizin gelişimi için yatırımlarımız sürüyor. Daha çok yatırım yapmaya ve sanayicilerimizin işini kolaylaştıran bir iklimi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  
Kurdukları CNC, Kaynak ve CMM gibi eğitim merkezlerinin yanı sıra ihtiyaçlar dâhilinde teknik bir laboratuvarın kurulmasının olası olduğunu bildiren Özaydemir, bu konuda gelen taleplere göre hareket edeceklerini vurguladı.  
Gündemdeki en önemli konuların başında mesleki yeterlilik konusu olduğunun altını çizen Özaydemir, “Bildiğiniz gibi birçok iş kolunda belgesi olmayan işçi çalışamayacak. Sınava girip belge almak zorundalar. Biz de bu konuda üyelerimize yardımcı olmak için çalışıyoruz. Ayrıca Odamız bununla ilgili tüm komisyonlara ve toplantılara katılmaktadır. Üyelerimizin taleplerini buralarda iletiyoruz. Nitekim Mesleki Yeterlilik konusunda çıkan ilk taslağa göre oldukça iyileştirmeler yapıldı” dedi. 
MARKALAŞMALIYIZ 
Toplantıda konuşan 9. Meslek Komitesi Gurup Başkanı Gürhan Albayrak ise, son yıllarda ülkemizdeki gelişmelerin bazı kesimler tarafından engellenmek istediğini belirterek, “Devlet altyapı yatırımları yaparken, bizlerde özel sektör olarak ılımlı ve yatırım çeken ortamla birlikte yatırımlarımıza hız verip sürekli bir büyüme yakaladık. Maalesef ülkemizin ve bölgenin gelişmesini istemeyen kesimlerin maşası terör ve devamından yaşadığımız darbe girişimi tüm bu kazanımlara zarar vermek, devamını önlemek için yapılan haince çabalardır” dedi. Bu nokta sanayicilerin üzerine düşenin daha çok çalışıp, markalaşma ile ürün ortaya koyma ve ekonomik büyümeyi en üst seviyeye çıkarma olduğu konusunda açıklamalarda bulunan Albayrak, “ülkenin yükü en ağır sektörü olan sanayi bugünlere kolay gelmedi. Bu başarının devamını Ar-Ge ve ihracat ile destekleyerek daha büyük Türkiye için çalışmalıyız” dedi. 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.