Sanayi Odası’ndan üyelerine büyük kolaylık!

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Evren Şahin, ‘ESOPORTAL’ başlığı altında hizmete sunulan ‘cveso insan kaynakları veri tabanı’, ‘eso ortak satın alma platformu’, ‘eso mesleki yeterlilik’, ‘esohaber’, ‘eso teşvik sihirbazı’ ve ‘ eso firmaları rehberi’ hakkında bilgi verdi.

Sanayi Odası’ndan üyelerine büyük kolaylık!
06 Kasım 2018 Salı 13:53

Şahin, konuşmasında şunları kaydetti:

-Üye ziyaretleri-

Birlikte Biz Kazanacağız söylemiyle göreve geldik.  Birlik olmadan , birlikte kazanılmayacağını  farkındaydık. Göreve geldiğimiz an itibariyle  ivedi bir şekilde Sanayi Odamızda istihdam edilmek üzere bulunan personelden bir kısmını üye ziyareti yapmaları için görevlendirdik. Üye ziyaretleri, üyelerimiz i tanımak adına  oldukça önemliydi. Üyelerimizin arzu, istek ve şikayetlerini  bu vesileyle öğrenmiş olduk. Faaliyet alanlarını görmüş olduk. 

-Sektör fuarları-

Artık Sanayi Odası üyelerini tanıyordu fakat üyelerin birbirini tanıması  zaruriyeti vardı. Bundan sebeple  biz sektör toplantıları gerçekleştirdik.  Münazara günleri gerçekleştirdik.  Sektör ve komite fuarları  gerçekleştirdik. Bu sayede üyelerde birbirini tanımış oldu.

-esohaber.com-

 Tabi bu birlikteliğin  yerele ve ulusala sirayet etme mecburiyeti  vuku bulmuştu.  Bu yüzden de portalımızın ilk ayağını oluşturan ‘esohaber.com’ internet sitemizi Haziran ayında kurduk. ‘esohaber.com’ internet haber sitesi aslında bir sanayicinin ihtiyaç duyduğu  ekonomi, sanayi ve teknolojik gelişmeleri , güncel haberleri içeren bir internet sitesi olarak  tasarlanmışsa da aynı zamanda sanayicinin de kendiden bir şeyler bulduğu bir site  olarak tasarlandı.  Bunu kurarken şunu düşündük biz; eğer bir gün Eskişehir sanayicisinin bir lobisi oluşacaksa eğer  bunu  yüksek sesle isteklerini  dile getireceği bir platformda bu şekilde  yer verebilirdik. Esohaber bu açıdan önemliydi.  Kurulduğumuz Haziran ayında, ilk ay itibariyle aylık tıklanma reytinglerimiz  3 bin, 5 bin  civarındayken şuanda bu rakamlara günlük ulaşmış bulunuyoruz. Sitenin haftalık ortalama  tıklanma oranlarının 25 binleri bulduğunu görüyoruz. Aynı zamanda aylık 100 bin adet tıklanma oranına ulaşmış bir internet sitemiz var artık.  Bununla da sınırlı kalmayacak. Daha çok geliştirmeyi planlıyoruz. ‘esohaber’ aynı zamanda ne yapıyor? Şunu yapıyor;  Üyelerini ziyaret ediyor. Üyelerin eğer herhangi bir başarı hikayesi  varsa bunlara yer veriyor.  Röportajlar yapıyor.  Üyelerini ulusal ve uluslar arası  piyasaya açmak için buna basında yer veriyor. İnternet sitemiz tamemen kendi ayakları üzerinde durabilen bir site. Üyelerimizin verdiği sponsorluklarla , yardımlarla ayakta duruyor.

-Ortak İnsan Kaynakları Platformu-   

Ortak İnsan Kaynakları Platformumuz iki aşamadan oluşuyor.  Bir tanesi ‘cv havuzu’,  bir tanesi de ‘kariyereso’ dediğimiz bir platform. Üye ziyaretleri yaptığımızda , birlikte münazaralar yaptığımızda , birlikte tartıştığımızda  hep bir veryansın vardı. Bu veryansınların başında şu geliyordu; Hepimizin ortak şikayetleri çalışan bulamama hususundaydı.  Buna bir tedbir alma mecburiyeti vardı.  ‘Bu Sanayide İş  Var’ sloganıyla  yola çıktık. Altında göreceksinizİ; ‘Üreten Eskişehir, Büyüyen Türkiye’ ibaresi yer alıyor.  Neden bu ibare yer alıyor? Çünkü bu iş kaynağındaki , insan kaynağındaki problem öyle büyük boyutlara ulaştıki sanayimizde artık bir takım üyelerimizden ‘biz üretim yapamaz hale geldik’ diye  şikayetler alıyorduk.  Biz, ‘Bu Sanayide İş Var’ sloganıyla şehrin kalabalık bütün lokasyonlarında direk çalışmak isteyen mavi yakalılara  10 bin civarında broşür dağıttık. Kolaylıkla cv havuzumuza başvuruda bulunabildiler.  Aynı zamanda muhtarlar ile biraraya geldik.  Şuan için 77 muhtarlıkta broşürlerimiz çalışmak isteyen  insanlara dağıtılmakta.  Neticelerine baktığımızda 500’e yakın ‘cv havuzumuzda’  cv mevcut.  Eğer portalımıza üye girişiyle  girdiklerinde  sanayicimiz  bu cvlere kolaylıkla ulaşabilecekler. Tabi bunu teknoloji ile entegre etme durumu vuku buldu.  Bu açıdan da şehrin önemli alışveriş merkezlerinde kiokslarımızı oluşturduk.  Kiokslar sayesinde iş arayanlar  bir form doldurup cv havuzuna  erişim sağlayabilecekler. Bu cv havuzu genellikle  mavi yakayı içeren bir havuzdu. Bir de bunun nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyan sanayicilerimiz için ‘kariyer eso’  diye bir platform oluşturduk.  ‘Kariyereso’ ne anlama geliyor? Hepimizin sanayici olarak nitelikli insan gücüne, beyaz yakaya  ihtiyaç duyuyoruz.Pazarda başat güç olan bir takım firmalar var. Bunlara ciddi rakamlar vererekten ilanlarımızı veriyoruz. ‘Öyle bir şey yapmalıyız ki’ dedik. ‘Hem bu maliyetlerden kurtulalım hem de Eskişehir’in insanı beyin göçü vermeden burada , bizim sanayimizde görev alabilsin’ dedik.  Portalımızın içerisine bir de üyelerin ilan verme, üye girişi bölümünü koyduk. 

-Firma rehberi-

Bu bir firma arama motoru olarak  oluşturuldu. Yazılı ver görsel olarak  var. İlk başta Eskişehir Sanayi Odası üyelerini içeren bir tanıtım broşürü oluşturuldu.  Bu öyle oku, at tarzındaki mecmualar gibi değil tamamen Türkiye’nin ticaret  ve sanayi alanında faaliyet gösteren  kurumların kütüphanelerinde yer alacak  bir rehber niteliğinde.  Bu rehberimizde bütün sanayicilerin genel bilgileri mevcut. 65 bin civarında yazılı olarak basıldı.  Türkiye geneline Eskişehir firmalarının  bilgileri dağıtılacak. Bir de bunun internet  ortamındaki versiyonunu oluşturduk. Burada da genellikle  şehir dışı firmalar Eskişehir Sanayi Odasına ait  firmaları araştırmak istediğinde bir arama butonuyla  genel bilgilerini edinmiş olacaklar.

-ESO teşvik sihirbazı-

Teşvik sşhşrbazımızın amacı; 20’den fazla  sanayici dostu kuruluşun, sanayiciye yönelik  vermiş oldukları teşvikleri içeren  bir özet tabloyu önümüze koyuyor. Örneğin; Ticaret Bakanlığı ne veriyor, Eximbank ne sunuyor, TÜBİTAK’ın hangi destekleri hangi konuda var… Bunları özetleyen bir  platform. Bunu da çok yakında faal olarak görebileceksiniz.

-Ortak Satın Alma Platformu-

 Ortak Satın Alma Platformunun ana amacı  mal ve hizmetler bütününü üyelerimizle bir araya gelerek  en iyi fiyat ve en iyi kalitede satın almak.  Esas amaç da satın alma maliyetlerini düşürmek.  Biz  bu ortak satın alma platformu kapsamında  üyelerimizle ve üyelerimiz dışındaki firmalarla bir takım anlaşmalarla  bir takım anlaşmalar yapıyoruz.  İlk anlaşmamızı Sodexo firmasıyla gerçekleştirdik.  Sodexo firmasıyla bir akaryakıt  anlaşması gerçekleştirdik. Çünkü genel giderlerimizi içeren  en büyük kalemlerden birisi akaryakıt kalemimizdi. Burada Petrol Ofisi’nde yüzde 6 anlaşma sağladık. Sadece bir firmaya bağlı kalmamak için de Opet firmasıyla da görüşmeler  yapıp piyasa koşullarını yüzde 1 artısıyla Opet ile de anlaşma yaptık. Sodexo sadece akaryakıtla sınırlı bir firma değil. Kendi içlerinde yapmış oldukları özel anlaşmalar var. Otel anlaşmalar ı, restuarant anlaşmaları gibi…Buraya dahil olan insanlar  diğer avantajlardan da faydalanmış olacaklar. 

Ortak Satın Alma Platformunun bir de şöyle bir ayağı var. Üç şekilde satın almayı gerçekleştiriyor. Bir tanesi uzun vadeli satın alma. Bir tanesi kısa süreli satın alma. Bir tanesi de acil satın alma.

Amaç satın alma maliyetlerini indirgemek ve volüm oluşturarak  en iyi fiyatı,  en iyi vadede, en iyi kalitede yakalamak.

-ESO Portala nasıl ulaşılır?-

ESO Portala , App  Store’lardan  ve android marketlerden telefonlarına indirebilirler. Bizden alacakları bir şifre ile de kolaylıkla giriş yapabilir ve  hem ilan verebilirler hem de ihtiyaç duydukları satın almaları gerçekleştirebilirler.

-Firmalardan indirim-

Öte yandan Ortak Satın Alma Platformu kapsamında Eskişehir Sanayi Odası üyesi sanayicilerden, Sürat Kargo ile yapılan anlaşma ile  şehir içi ve şehir dışı gönderilerinde 3,5+KDV  kargo ücreti alınacak.  Firmalara iş güvenliği alanında hizmet veren  Porsuk Ortak Sağlık Birimi ise, Sanayi Odası üyelerine  yüzde 25 indirim uygulayacak.  Nazar OSGB az tehlikeli sınıf, orta tehlikeli sınıf ve çok tehlikeli sınıf olmak üzere kişi başı  10 TL,20 TL ve 40 TL gibi fiks fiyatlarla Sanayi Odası üyelerine hizmet verecek.

Midsoft firması, Endüstiri 4.0 programlarında  üyelere yüzde 25 indirim sağlayacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.