Reysaş işçileri Tüvtürk’e karşı açtıkları davayı kazandı

Eskişehir’de görülen işe iade ve sendikal tazminat davasında 4 Nakliyat-İş üyesi Tüvtürk’e karşı açtığı işe iade davasını kazandı. Bugüne kadar Tüvtürk Reysaş’da toplamda işe iade ve sendikal tazminat davasını kazanan işçi sayısı 7’ye yükseldi.

Reysaş işçileri Tüvtürk’e karşı açtıkları davayı kazandı
04 Ekim 2019 Cuma 10:01

Sendikalı oldukları için işten atılan Tüvtürk işçilerinin işe iade davasını kazanması sonrası DİSK Nakliyet-İş bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada “İşverenin sendika düşmanlığı yaptığı, üyelerimizi sendikal nedenlerle işten çıkarttığı, işyerinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için yasaları çiğneyerek, haksız ve hukuksuz davrandığı mahkemeler tarafından da bir kez daha ispatlanmış oldu” dedi. Nakliyat-İş üyesi oldukları için işten atılan ve açtıkları davaları bir bir kazanan işçiler için Nakliyat-İş yönetimi şu ifadeleri kullandı:

"Sendikamızın örgütlediği Muğla Tüvtürk Taşıt Muayene, Tüvtürk Polçak Şanlıurfa ve Eskişehir Tüvtürk Reysaş Taşıt Muayene istasyonlarında atılan üyelerimiz tek tek davaları kazanıyorlar. İşverenlerin sendikal örgütlenmenin önünü kesmek için uyguladıkları bu haksız ve hukuksuz yöntemler başarıya ulaşamayacaktır. Üyelerimiz sendikalı ve toplu iş sözleşmeli olarak işyerlerine geri döneceklerdir. O güne kadar ekmeklerine, onurlarına, sendikalarına sahip çıkarak yürüttükleri direnişlerde devam edecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.