Raylı Sistemler Kümelenmesi genel kurula gitti

Raylı Sistemler Kümelenmesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda mevcut başkan Ramazan Yanar,  güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Raylı Sistemler Kümelenmesi genel kurula gitti
02 Haziran 2023 Cuma 11:58

Raylı Sistemler Kümelenmesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda mevcut başkan Ramazan Yanar,  güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, toplantıda ayrıca raylı sistemler sektörünün gelişimine yönelik atılan ve atılacak olan adımlar da değerlendirildi. Yanar, genel kurulda yaptığı konuşmasında, Raylı Sistemler Kümesinin bölgede sektörünün gelişimine, ortak sorunlara, ortak çözüm üretilmesinde ve diyalogların geliştirilmesinde ciddi adımlar attığını kaydetti. Raylı Sistemler Kümelenmesinin Türkiye’nin ilk kurulan kümelenmesini olduğunu anımsatan Yanar,  “2011 yılında kurulan, Kurumsal kültürü oluşmuş, üyeleri arasında 3 üniversite, ESO, EOSB, TURASAS ESTRAM, ATAP gibi kurumların olduğu kümemiz yoluna devam etmektedir. Ülkemizin en önemli Raylı Sistem projelerinden olan URAYSİM ’in ilk kuruluş fikrinden bugüne gelmesine kadar geçen süreç içinde kümemizin büyük destek ve katkıları olmuştur. Bu projenin paydaş ve hizmet alıcıları aynı zamanda kümemiz üyeleridir. Yeni yapılanmayı dikkatle takip edeceğiz. Dünyada çok az olan bu tür bir projenin başarıya ulaşması için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da en büyük destekçisi olacağız. Öğretim üyeleri ve deneyimli özel sektör firmalarının yer aldığı ilk sivil toplum kuruluşuyuz. Kümemiz, sektörümüzün kalkınmasında ve büyümesinde en önemli dinamiklerden biridir. Birlikte çalışmanın en güzel örneklerinden olan Eskişehir 5000 yerli ve milli ilk elektrikli lokomotifin imalatında küme üyelerimizin büyük katkısı olmuş ve bundan sonraki projeler için de mevcut bilgi birikimi ile katkı sunmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

RSC Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: 

 Başkan Yardımcısı Icı Teknoloji (M.Kenan IŞIK),

Türasas Esk. Bölge Müdürlüğü (Ali Rıza IŞIN),

EOSB (Metin SARAÇ),

ESO (Volkan GÜNAYDIN),

Anadolu Üniversitesi (Prof. Dr. Fatih TEMİZEL),

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Prof. Dr. Hakan DEMİRAL),

 Eskişehir Teknik Üniversitesi (Prof. Dr. Ömer Mete KOÇKAR),

Atap A.Ş.  (Dr. Sedat TELÇEKEN)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.