PwC’nin Türkiye’deki 5. ofisi Eskişehir’de açıldı

PwC Türkiye’deki beşinci ofisi için lokasyon olarak Eskişehir’i seçti. 150 çalışanla yola çıkan PwC Türkiye Eskişehir ofisi, her ölçekteki işletmeye büyüme ve dünyaya açılma yolunda destek verecek.

PwC’nin Türkiye’deki 5. ofisi Eskişehir’de açıldı
16 Haziran 2023 Cuma 16:36

Dünyanın lider denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC (PriceWaterhouseCoopers), büyüme hedefleri doğrultusunda Türkiye’deki beşinci ofisini Eskişehir’de açtı. 13 Haziran 2023 günü açılan Eskişehir ofisi, PwC Türkiye’nin İstanbul’dan sonraki ikinci büyük lokasyonu olma özelliğini taşıyor.

 

PwC Türkiye’nin Eskişehir ofisi için düzenlenen açılış kokteyli, iş dünyasının yanı sıra, kamu kurumları ile akademi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu açılışta yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ’ler başta olmak üzere tüm işletmelerin e-ticaret, e-ihracat gibi alanlardaki fırsatları değerlendirerek başarılarını iç ve dış pazarlarda sürdürmelerinin önemine işaret etti. Ulu, “Eskişehir’de faaliyete geçen yeni ofisimiz hem ülkemizin hem de Eskişehir’in sosyoekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak.” dedi. 

 

Türkiye’deki şirketler için dünya pazarlarında önemli büyüme fırsatları bulunduğunu vurgulayan Ulu, günümüzde işletmelerin uluslararası pazarlara açılmada yanlarında olacak, yurt dışındaki faaliyetlerini en baştan itibaren en doğru stratejilerle kurmalarını sağlayacak bir iş ortağına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Dijital dönüşümün günümüzde işletmeler için yaşamsal bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Ulu, “PwC Türkiye olarak dijitalleşme yolculuklarında en doğru stratejilerle ilerlemeleri konusunda işletmelerin yanında yer alıyoruz. Nitelikli rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimizle iç ve dış pazarlarda büyümeyi hedefleyen her ölçekteki işletmenin yanındayız.” dedi. Ulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PwC Türkiye olarak sadece büyük işletmelere değil, büyük küçük tüm girişimlerle iş birliğine hazırız. Her ölçekteki işletmeye büyüme ve yeni pazarlara açılma yolunda rehberlik ediyor, Türkiye’nin ekonomik gelişimine çok yönlü katkılar yapıyoruz. Bugün Eskişehir’de açılışını yaptığımız ofisimiz, PwC’nin ülkemize olan güveninin de somut bir göstergesi.”

 

Eskişehir dinamik ekonomisi ve yüksek eğitim ekosistemi ile öne çıktı

Yeni ofis için lokasyon belirleme sürecinde Eskişehir seçeneğinin alternatifler arasında birçok alanda avantajlarıyla öne çıktığını belirten PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, şunları söyledi:“Şirket stratejimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda PwC Türkiye’nin beşinci ofisi için lokasyon arayışımızda Eskişehir bizim için ‘en elverişli yer’ olarak öne çıktı. Eskişehir ofisimiz ülke operasyonlarımıza destek olurken aynı zamanda Avrupa’ya hizmet ihracı da yapacak.  PwC’deki kariyerlerine başlayan gençlere, İstanbul’a gelmek zorunda kalmadan, bulundukları yerden PwC ölçeğinde global bir şirkette çalışma imkanı sunuyoruz.”

 

PwC Eskişehir ofisi, dünya standartlarında bir çalışma ortamı sunuyor

İlk aşamada yaklaşık 150 çalışan ile hizmet veren PwC Türkiye Eskişehir ofisi kısa süre içinde çalışan sayısını 300’e yükseltmeyi hedefliyor. Şirketin orta ve uzun vadedeki hedefi ise Eskişehir ofisindeki çalışan sayısını 500’e ulaştırmak. PwC Avrupa oluşumunun bir parçası olan PwC Türkiye, çalışanlarının dijital, teknik ve sosyal becerilerini eğitim ve iletişim programlarıyla destekliyor. PwC Türkiye bu doğrultuda tüm ofislerinde olduğu gibi Eskişehir ofisinde de çalışanları için kariyer yolculuklarında odaklandıkları alanlarda uzmanlaşma olanağı sunacak. İş dünyasında bir okul olarak da tanımlanan PwC Türkiye, sunduğu çalışma olanakları ve gelişim fırsatlarıyla yetenekli gençlerin en çok çalışmak istediği şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyor. 

 

Eskişehir, iş dünyası ve üniversite iş birliğinde de örnek

PwC Türkiye, Eskişehir ofisi aracılığı ile Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nden mezun olan gençlere de iş fırsatı sunacak. Bu kapsamda, iş dünyası ve akademi iş birliğinin ideal bir örneği olarak hayata geçirilen proje ile Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde iki ders PwC Türkiye yöneticileri tarafından veriliyor. Böylece öğrenciler en güncel bilgilere sahip olarak iş dünyasına daha hazır ve donanımlı bir şekilde mezun olacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.