OSB SEÇİMİNDE BENİ NE YERİNE KOYDUKLARI UMRUMDA DEĞİL, SANAYİCİLER DÜŞÜNSÜN

Soner Uçak yazdı...

OSB SEÇİMİNDE BENİ NE YERİNE KOYDUKLARI UMRUMDA DEĞİL, SANAYİCİLER DÜŞÜNSÜN
29 Aralık 2017 Cuma 08:42

12 Aralık Salı günü Kesikbaş ekibinin hazırladığı e-mail 7033 sayılı kanundaki değişikliği işaret ederek, OSB başkanlık seçimlerinin usulsüz yapıldığını söyledi.

***

13 Aralık Çarşamba günü Nadir Küpeli basın toplantısında sorulan bir soru üzerine iddiaları komik bulduğunu belirterek; “Herhangi bir odada, herhangi bir işletmede yöneticilik yapmayınca maalesef böyle oluyor… 7033 sayılı yasadan bahsediliyor… Biz kıskançlıkla hareket etmiyoruz. Bunların hepsi kıskançlıktan kaynaklanıyor.” dedi mi? Dedi.

****

Toplantıda İsmail Kunduracı Beyefendi;“1 Temmuz’da yeni bir kanun çıktı… Bizim de Temmuz ayında 2 yılda yapılması gereken seçim gündemdeydi… Bizde seçimimizi yaptık. Bakanlığa bütün bilgilerimizi verdik. Bakan da yetkiyi verdiğine göre bu konuyla ilgili daha fazla konuşulması gerektiğini düşünmüyorum.” dedi mi? Dedi.

****

Bunun üzerine Kesikbaş, 18 Aralık’ta basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, “Biz çok büyük bir ihtimal bu Genel Kurullu seçime gideceğiz… Sanayi Bakanlığı Temmuz’un ilk haftası OSB’ye bir yazı göndererek ‘Genel Kurullu seçime gidin’ diyor. Onlar diyorlar ki; ‘Sanayi Bakanlığı bizi onayladı.’ Böyle bir onay sistemi yok. Hukuk ezdirilmemeli. Genel Kurullu seçim yapılacak” dedi.

****

Küpeli geri kalmamalıydı. Nitekim kalmadı. Bir metinle şimdiye kadarSes etmedikleri” pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kesikbaş’ı yalan ve sahte ithamlarda bulunmakla suçladı, yetmedi “iftira atıyor” dedi mi? Dedi.

***

Sonuç; seçim yapılacak.

****

Ancak, Nadir Küpeli bir kez daha konuşmak da fayda görüyor. Yazılı olarak yaptığı açıklama ‘Bizim için tek doğru var. Dürüst ve çalışkan olmak’ cümlesi ile başlıyor ve şöyle devam ediyor; “Bu yapılacak seçimin, ertelenen ESO veya bir önce yapılmış ESO OSB seçimi ile ilgisinin olmadığını onlar da biliyorlar. 7033 sayılı kanunla birlikte, bu seçim aslında OSB’nin yeni bir yapılanmaya kavuşması ile ilgili. Bu şu demek; ESO seçimleri normalde geçtiğimiz Kasım’daydı.Erteleme olmasaydı, ve Ben o zaman ESO’ya Başkan seçilseydim de, bu seçimler yine yapılacaktı. Gündemde konuşulan seçim gibi gözükse de, aslında OSB’nin yönetim biçiminin değişmesi”

Söz savunmanın..!

NOT: Yukardaki fotoğraf Küpeli’nin son açıklamasında metne iliştirilmiştir görseldir. Durumu komik bulduklarından şüpheye yer bırakmıyorlar. Fakat şundan eminim ki; kesinlikle bana gülmüyorlar.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.