NG Kütahya Seramik’ten yeni fabrika yatırım! 1000 kişiyi istihdam edecek…

NG Kütahya Seramik, 2 milyar TL yatırım değerinde yeni bir fabrika kuruyor. Tamamı öz sermaye ile yapılacak yeni fabrika, tek çatı altında üretim yapan Türkiye'nin seramik sektöründeki ilk endüstri 4.0 teknolojisine sahip en büyük tesisi olacak. Yeni yatırım, 3 etap halinde gerçekleştirilecek ve ilave bin kişilik istihdam yaratılacak.

NG Kütahya Seramik’ten yeni fabrika yatırım! 1000 kişiyi istihdam edecek…
10 Aralık 2020 Perşembe 10:03

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; Türkiye’nin en büyük yerli sermayelerinden NG Kütahya Seramik, 8’inci fabrika için kolları sıvadı. Kendi öz sermayesiyle yaklaşık 2 milyar TL’lik bedel ile Kütahya’da gerçekleştirilecek yeni yatırım, 29 Ekim 2021’de ilk etabı devreye alındığında, 300 kişilik istihdam yaratacak. Yatırım tamamlandığında istihdam sayısı bine çıkacak. 110 bin metrekarelik kapalı alanda, günlük 22 bin metrekarelik kapasiteyle üretim yapacak olan yeni fabrika teknolojisiyle de adından söz ettirecek. Türkiye’nin seramik sektöründe Endüstri 4.0 kullanarak üretim yapan ilk fabrikasında yine Türkiye’de ilk olarak seramik üretiminde DDG (Dijital Decoration &Glazing) teknolojisi kullanacak.

Yıllık 9 milyon metrekarelik kapasiteye ulaşacak

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, yeni yatırıma ilişkin şu bilgileri paylaştı: “2020 başında fizibilite çalışmalarına başladığımız yeni fabrika yatırımımızı, pandemiye rağmen hızla olgunlaştırdık. Artan talep ve ülkemize olan güvenimizle yatırımımızı şekillendirdik. 30 yılı aşkın süredir olduğu gibi teknolojik donanımız için İtalya ile işbirliği kurduk. 3 yıl içerisinde 3 etapta tamamlayacağımız fabrikamızın toplam maliyeti yaklaşık 2 milyar TL olacak. Önümüzdeki ay temeli atacağız. 29 Ekim 2021 tarihinde devreye alacağımız ilk etapta 300, 2023 senesinde tamamlayacağımız 3. etap sonunda ise bin kişilik istihdam yaratacağız. Endüstri 4.0 teknolojisini kullanacağımız için daha çok mühendise ihtiyacımız olacak. Şimdiden iş görüşmelerine başladık. Yatırımızın 2’nci etabını 29 Ekim 2022’de, 3’üncü etabını 29 Ekim 2023 tarihinde devreye alacağız. 110 bin metrekarelik kapalı alanda, günlük 22 bin metrekarelik kapasiteyle üretim yapacak olan fabrikamız, teknolojik üstünlüğü ile Türkiye’de ve dünyada ilklere sahne olacak. Seramik sektöründe Endüstri 4.0’a geçiş yapan Türkiye’de ilk, dünyada 5’inci şirket olarak anılacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Endüstri 4.0 teknolojisi kullanarak üretim yapan Türkiye’nin ilk fabrikası olarak aynı zamanda DDG (DigitalDecoration&Glazing) teknolojisini Türkiye’de ilk, dünyada 7’inci uygulayan şirket unvanına sahip olacağız. Dünyanın en büyük ebatlı seramik üretimimizi destekleyeceğimiz fabrikamızda, tamamen yer karoları üreteceğiz. Yeni fabrikamız ile üretimimizi hem nitelik hem de kalite olarak üstün bir boyuta taşıyacağız. Yeni yatırımımızla kapasitemizi yaklaşık yüzde 70 oranında artıracağız. Yıllık üretimimiz 9 milyon metrekareye yaklaşacak.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.