Milli hibrit lokomotif Almanya'da görücüye çıktı

Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ile TCDD Taşımacılık AŞ ve ASELSAN tarafından üretilen yeni hibrit lokomotif, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en büyük demiryolu fuarı olduğu belirtilen InnoTrans Fuarı'nda sergilendi.

Milli hibrit lokomotif Almanya'da görücüye çıktı
19 Eylül 2018 Çarşamba 15:51

TÜLOMSAŞ, TCDD Taşımacılık AŞ ve ASELSAN iş birliğinin ürünü olan hibrit lokomotif, TCDD Taşımacılık için TÜLOMSAŞ tesislerinde üretildi.

InnoTrans 2018 Fuarı'nda görücüye çıkan hibrit lokomotif, herhangi bir lisans altında olmadan üretilen ilk yerli lokomotif olması dolayısıyla önem taşıyor.

Bu projeyle Türkiye, milli olarak bir hibrit manevra lokomotifinin tasarım ve üretimini gerçekleştiren, dünyada bu teknolojiye sahip 4. ülke oldu. TCDD Taşımacılık AŞ de verimli ve çevre dostu hibrit manevra lokomotiflerini kullanacak ilk tren işletmecilerinden birisi olacak.

Hibrit teknolojisiyle yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayacak lokomotif, güçlü hatlara sahip modern dış stil ve ergonomik konsol tasarımının yanı sıra geniş görüş açısıyla dikkati çekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.