“Meslek lisesi, memleket meselesi”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun, “Meslek lisesi, memleket meselesi” şiarıyla yürüttüğü projenin ilk adımı atıldı.

“Meslek lisesi, memleket meselesi”
04 Ekim 2018 Perşembe 14:17

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’nin bir yıldır gündemde tuttuğu “Meslek Lisesi yapım projesi” için ilk somut adım, Eskişehir’in, 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan edilmesiyle atılmıştı. Projenin hayata geçirilmesi için, Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Başkan Küpeli ve EOSB Yönetim Kurulu üyelerinin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmelerini sağlamıştı. Aynı proje, görüşmenin akabinde Prof. Dr.Nabi Avcı’nın katıldığı Sanayi Konseyi’nde de gündeme alınarak değerlendirilmiş ve gündeme taşınmıştı.

Türkiye için örnek bir proje olarak görülen ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı sorununa çözüm getirecek olan proje için dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Dr. Şennur Çetin, Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, EOSB’yi ziyaret ederek hem projeyle ilgili detayları görüştü hem de yer incelemesinde bulundu.

Kurulacak okulun müfredatı, sanayinin günümüz ihtiyaçlarına göre belirlenecek. Yerel ihtiyaca yönelik çözümler üretilerek, yetişmiş insan kaynağı eksikliğinin giderilmesinin hedeflendiği proje kapsamında açılacak meslek lisesinin yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Organize Sanayi Bölgesi’nin belirleyeceği temsilcilerden oluşacak. Bu proje için Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Varım Numanoğlu, “Eskişehir’de gerçekleştirilecek olan bu projeye çok önem veriyoruz. İçeriği bakımından ülkemizde bir ilk olacak. Devlet-Özel sektör iş birliğinin güzel bir örneğinin oluşturmasını diliyor, bu alanda bir başarı hikayesi olmasını umuyorum” dedi.

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise “Uzun yıllardır gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğimiz ‘Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi’ projesinde sona gelindiğinin müjdesini vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok kısa sürede içinde okulun temeli atılacak. Sağlanan bu gelişmelerde katkılarından dolayı özelde, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ve genelde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.