MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI! 4 BUÇUK YIL SONRA...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI! 4 BUÇUK YIL SONRA...
25 Temmuz 2019 Perşembe 14:26

Merkez Bankası politika faizini 425 baz puan indirdi. Politika faizi yüzde 24'ten yüzde 19.75'e geriledi. Böylece Merkez Bankası 4.5 yıl sonra faiz indirmiş oldu.
 

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ekonominin ılımlı olarak toparlandığına vurgu yapılarak, “Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini göstermektedir. Küresel büyüme görünümündeki zayıflamaya rağmen rekabet gücündeki gelişmelerin etkisiyle mal ve hizmet ihracatı artış eğilimini sürdürmekte, özellikle turizmdeki güçlü seyir doğrudan ve bağlantılı sektörler kanalıyla iktisadi faaliyeti desteklemektedir. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısını sürdüreceği; enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki kısmi iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Büyüme kompozisyonu dış dengeyi olumlu etkilemektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir” ifadesi kullanıldı.

Banka açıklamasının devamında iç talep gelişmeleri ve parasal sıkılaştırmanın enflasyonla mücadelede etkisini gösterdiği vurgulanırken Merkez Bankası’nın parasal bütün araçlarını kullanmaya devam edeceğine vurgu yapıldı.


Etiketler; #merkez bankası
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.