Laçin maden suları Türkiye pazarına artık ‘Sultan’ markasıyla girecek

2012 yılından bu yana “Laçin” markası ile piyasaya sunulan maden suları, Sultan İçecek Grubu Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ile iç pazarda ‘Sultan’, dış pazarda ise ‘Laçin’ markasını kullanarak müşteriyle buluşacak.

Laçin maden suları Türkiye pazarına artık ‘Sultan’ markasıyla girecek
16 Temmuz 2020 Perşembe 15:08

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; 2012 yılından bu yana “Laçin” markası ile piyasaya sunulan maden suları,  Sultan İçecek Grubu Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ile iç pazarda ‘Sultan’, dış pazarda ise ‘Laçin’ markasını kullanarak müşteriyle buluşacak.
Eskişehir’in Sarıcakaya İlçesi Laçin Mahallesi’nde 100 yılı aşkın süredir aktif halde olan doğal mineralli maden suyu kaynağı, çıktığı kaynaktan ishale hatlarıyla taşınıp şişelenerek ABD’den Çin’e, İngiltere’den Güney Afrika’ya kadar 4 kıtadan 30 ülkeye ihraç ediliyor. Sultan İçecek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demiray, uzun yıllar atıl durumda kalan, 2007 yılında ise Karacan Şirketler Grubu tarafından kullanım hakkı alınan ve şişeleme tesisi kurularak 2012’de üretimine başlanılan Laçin markalı maden sularının 2018’de Sultan İçecek Grubuna devredildiğini aktardı.  
30 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Demiray, yeni pazar arayışlarının ise devam ettiğini ifade etti. Önümüzdeki yıl ihracat hedeflerinin 50 milyon şişe olduğunu söyleyen Demiray,  “Firmamız ağırlıklı olarak ihracat üzerine çalışıyor. Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Hollanda, Almanya, İngiltere, Çin, Singapur, Irak, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Benin, Güney Afrika, Azerbaycan ve Sudan’ın da aralarında bulunduğu 4 kıtadan 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Özellikle Balkanlarda güçlü bir markayız. Önümüzdeki süreçte iç piyasaya da ağırlık vereceğiz. Ürünlerimiz yüzde 50’sini iç pazarda, yüzde 50’sini ise dış pazarda tüketici ile buluşturacağız. İç pazarda ‘Sultan’ markasını, yurtdışında ise ‘Laçin’ markasını kullanacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.