KÜPELİ: BAKANLIĞIN AMİR HÜKMÜ GEREĞİ NE İSE YAPILACAKTIR

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (EOSB)Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, OSB Başkanlığı seçimlerinin ‘Usulsüz’ yapıldığı iddialarına sert dille eleştirdi. Küpeli, “Onaylanmış parsellerle ilgili olarak da ilgili Bakanlık’la süreçlerimiz ve yazışmalarımız devam etmektedir. Bakanlığın tanımına uygun bir sayı olması ve Bakanlığın bu netice sonrasında amir hükmü gereği, gereken ne ise yapılacaktır.”dedi.

KÜPELİ: BAKANLIĞIN AMİR HÜKMÜ GEREĞİ NE İSE YAPILACAKTIR
25 Aralık 2017 Pazartesi 16:32

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (EOSB)Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son dönemlerde Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve hakkındaki çıkan iddialara yanıt verdi. Eskişehir Sanayi Odası’nın seçimlerin ertelenmesinin ardından, ‘Sanayicimizin, vakit kaybetme lüksü yoktur. Biz vaatlerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz.’ diyerek çalışmalara başladıklarını belirten Küpeli, Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak da aynı anlayışta devam ettiklerini kaydetti.

Kendisi ve Başkanlığını yürüttüğü Organize Sanayi Bölgesi hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Küpeli, “Bugüne kadar biz herkesin çizdiği yola saygı duyduk. Hiç ses etmedik, karşılık vermedik. Ama konuya hakim olmayan bir kişinin, seçimlerde karşılık bulma adına yoğun bir reklam ve tanıtım bütçesinin içinde ne kendimizi, ne de sanayicilerimizi yalan, iftira ve sahte ithamlara daha fazla muhatap bırakamayız.” diyerek  Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş’ı hedef aldı. Küpeli açıklamasında;

“25 Mayıs 2017’de açıkladığı 8 tane projenin, belli bir çoğunluğu halen tarafımızdan hayata geçirilirken, yeni bir proje gibi sundu. Ses etmedik.

Sonrasında biz 26 Vizyon ve toplamda 36 Dönüşüm Projesi ilan ettik. Kendi proje sayısı önce 15’e, şimdi de 30’a çıkardı. Ses etmedik.

5174 sayılı kanun çerçevesinde belirlenmiş “sanayici” tanımını, biz yapmıyormuşuz gibi, ESO’nun bu engelini kaldırarak, “sanayici olmayanları” da sanayici yapmaktan bahsetti. Ses etmedik.

5449 sayılı kanun ile kurulan Kalkınma Ajansları’nda, Yönetim Kurullarının içinde tanımlanan kurumlardan bir kentte ticaret odası ile sanayi odası ayrı ise TOBB koordinasyonu ile dönüşümlü yönetim kurulu üyeliği yapacağı ilkesini bilmeden, “Eskişehir Sanayi Odası, BEBKA’nın yönetiminde değil” dedi. Ses etmedik. Ayrıca, dönüşümlü Yönetim Kurulu Üyeliği’nde sıra Eskişehir Sanayi Odası’nda ve şu an ESO, BEBKA Yönetim Kurulu’nda Başkan düzeyinde temsil ediliyor.

BEBKA’nın yazdığı bir rapor üzerine ilk eleştirilerini inşa etti.O raporun hazırlayıcısı olanlardan biri de Eskişehir Sanayi Odası; raporda üst başlık olarak belirtilen sorunların çoğu ESO dışındaki kurumların sorumluluğu olarak tanımlanmış. Buna rağmen, bu raporun tamamı Eskişehir Sanayi Odası’nın sorumluluğu gibi anlattı, sonra bu gerçek ortaya çıkınca bir daha o rapor gündeme gelmedi.Ses etmedik.

Yeniden aday olmayacağını açıklayan, Eskişehir sanayisinin duayen isimlerinden Savaş Özaydemir’e yalancı ithamında bulunarak, her çıktığı televizyon programında, herkesi kendi gibi bilerek “Hayır, aslında bu bir oyun, o olacak” diye itham etti. Ses etmedik.

25 Mayıs’taki açıklamasında, bir ay sonra ekibini açıklayacağını beyan etti. Sonrasında Eylül ayında yaptığı etkinliğe sanayici dostlarımızı davet etti. Etkinlik sonrasında “Ekibim” diye tanıttığı sanayicilerden çoğunun kendisini arayıp, bunun doğru olmadığını bildirdiğini gazetelerden okuduk. Ses etmedik.

Herkesçe malum olan, birlikte omuz omuza yönetimde çalıştığımız bir şirketin kendisini desteklediğini ima etti. Doğru olmadığı çok netti ve ortaya çıktı. Ses etmedik. Benzer başka bir kurum, “Biz bu seçimde tarafsızız” dedi, ona rağmen saha ziyaretlerinde, “tespitimizin gerçek olduğu ortaya çıkana kadar”, bunun aksini beyan etti. Ses etmedik.

Eskişehir sanayisinin gücünü anlatmak ve yerli otomobilin bu kentte üretilmesi için çalışmalara başladıktan sonra, 8 Kasım 2017 tarihinde bir internet gazetesinin canlı yayınında, bizi eleştirmek için Eskişehir’in yerli otomobilde ne kadar şansız bir il olduğunu anlatan bu zihniyet, bu konu gündemde karşılık bulup bütün sivil toplum ve kent birlik olunca, gündemde bu tespitlerinin tam tersi önerilerle yer almak istemiştir. Ayrıca, bildiğiniz gibi oluşturduğumuz EYOP (Eskişehir Yerli Otomobil Platformu) süreçlerine sivil toplum kuruluşlarını davet ettik. Şahıs olarak başvurduğunu söyledi (böyle bir başvuru yok).Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu bir platforma nasıl üye olacak dedik. Bu zihniyet hayal kırıklığına uğradıkça, sanayicilerimizden istediği karşılığı bulamayınca rüzgârda sürüklenen bir yaprak gibi sağa sola savrulmayı normal gördü. Biz bunlara bile ses etmedik.

Eskişehirspor’un yönetiminde yer aldıktan sonra, kulübe verdiği 7.260 TL’yi, bir senet karşılığında geri istenmesi konusu gündeme geldi. Ses etmedik.

Yalnız bugüne kadar yaptıklarına ses etmediğimizi fark edince, kişisel gündeminin değişmesi için bu zihniyet, yeni bir çamur daha atarak “OSB SeçimleriUsulsüzdür” diyerek bizi sahtekarlıkla itham etme yoluna gitti.

Biz de bir şekilde, bunun öyle olmadığını anlattık. Ama gördük ki, hukuki terimleri ya bilmediğinden, ya da bilerek çarpıtarak insanların şerefi ve onuru ile kolaylıkla oynayabileceğini düşündüğünden, bu zihniyet söylemlerine devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ARTIK SESİMİZİ ÇIKARTIYORUZ

Küpeli, EOSB Başkanlığı konusunda Kesikbaş’ın ‘Usulsüz seçim’ açıklamalarının doğru olmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Bize, noterden bir yazı ile bazı soruları 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na dayanarak sorduğunu söyledi. Yazı bizim elimize ulaşmadan, aynı gün gazetelerin manşetlerinde “OSB’de Usulsüz Seçim” başlığı atılması için basınla bilgi paylaşımında bulundu. Bu zihniyetin amacı soru sormak değil, bu zihniyetin amacı “Gündemi değiştirebilir miyim?” veya “Çamur atarsam, belki izi kalır mı?” diye şansını denemek.

Yazının içeriğinde ise, yeni çıkan 7033 sayılı kanunun neredeyse tüm maddelerinin sıralandığı, sanırım bilerek, yanlış yorumlayan sorular var.

Bahse konu olan 26.07.2017 tarihli seçim, 4562 sayılı OSB kanunun eski 8. Maddesi ile 7033 sayılı değişiklik kanun ile değişen 8. Maddesi ve 22.08.2017 tarihli 27327 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 37. Maddesi’ne istinaden yapılmıştır. 29.07.2017 tarihli ve 3 sayılı Müteşebbis Heyet Toplantısı ile yeni Yönetim Kurulu 7033 sayılı kanun değişikliğine uygun olarak 4 yıllığına seçilmiştir. Konuyla ilgili Mevzuata aykırı bir durum bulunmamaktadır.

Hatta, bu seçim sonrasında 09/08/.2017 tarihinde 3132 sayılı bir yazı ile resmi imza sirküleri, seçimle ilgili Müteşebbis Heyeti kararı da İlgili Bakanlık’a gönderilmiş, ilgili Bakanlık tarafından da kabul görmüş, yürürlüğe girmiştir.

Bugüne kadar, bu konu da dahil, yukarıda kanun yetkilerine ve kanunların yürütme maddelerine dayalı işlemlerle ilgili kendisinin hiçbir resmi girişimi olmamıştır.

Yıllardır gündemde olan kanunlar, aylar öncesinde yapılmış bir seçimler hakkında mahir hukuk anlayışı ile tüm gündeme getirdiği konularda, hem TOBB, hem BEBKA, hem de Bakanlık nezdinde bir soru dilekçesi dahi olmamıştır. Olamaz da. Çünkü anlatılanların hepsi gerçek dışı. Bu zihniyetin tek amacı, sessiz kalmamızı yanlış yorumlayarak, kamuoyunda gündem oluşturmaktan öteye geçmemektedir.

Eskişehir’in kanaat önderlerinin, erdemli ve üretmekten, gelişmekten başka derdi olmayan sanayicilerinin, medyasının aklı ile kimse alay edemez. Bu zihniyetin kişisel hırsları, bir kentin geleceği için çalışan insanların onurlarına, şereflerine zarar veremeyeceği gibi, iyi niyetle bu kent için çalışmalarına ve üretmelerine de engel olamayacaktır.

Bu tür dayatmalara ve zorbalığa bu kentin sanayisinin boyun eğmesine müsaade etmeyeceğiz.

Son ithamında ise, seçimlerin usulsüzlüğüne bilerek bağlamak istediği bir başka konu vardır. Bu da, yine 7033 sayılı kanun ve onaylanmış parsel sayıları ile işin muhtevasının değişimi. İki farklı maddede tanımlanan işleri, tek madde gibi aktarıp, buradan usulsüz bir yönetim algısı oluşturmayı hedeflemektedir. Bunun sebebi de, son zamanlarda Eskişehir sanayisi için inisiyatif alan ve projelerini hayata geçiren OSB yönetiminin vizyonerliği ve dinamizmidir.

Onaylanmış parsellerle ilgili olarak da ilgili Bakanlık’la süreçlerimiz ve yazışmalarımız devam etmektedir. Bakanlığın tanımına uygun bir sayı olması ve Bakanlığın bu netice sonrasında amir hükmü gereği, gereken ne ise yapılacaktır. Hatta, biz bu zihniyetin, bu kente dayattığı ve kerameti kendinden menkul anlayışla yüzleşmesi için bu sürecin hızlanması için elimizden geleni yapacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.