KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ!

KESK Şubeler Platformu adına konuşan SES Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamış, “Krizin faturası kamu emekçilerine ödetilmek isteniyor” dedi. 

KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ!
12 Temmuz 2019 Cuma 15:01

Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında konuşan Kamış orta oyunu değil, gerçek bir toplu sözleşme hakkı istediklerini ifade ederek,  “Toplu Sözleşme” görüşmeleri 1 Ağustos 2019 Perşembe günü başlayacak. 1 Ağustos’ta kurulacak masadan çıkacak sonuçlar ailelerini de hesaba kattığımızda yaklaşık 15-20 milyonluk devasa bir kitlenin yaşamını etkileyecek. Tüm kamu emekçileri hem bu fason toplu sözleşme sisteminden hem bu sistemde bir sendika ve konfederasyondan daha çok iktidarın memur kolları olarak faaliyet yürütenlerin yetkili olarak oturtulduğu masadan kendilerinin hayrına bir şey çıkmayacağını bir kez değil, iki kez değil, üç kez değil, tam dört kez görmüştür. Memur-Sen ile hükümet danışıklı bir dövüş içerisinde, her sene adeta bir orta oyunu sergilemektedir. Bu oyuna teslim olmayacağız! Biz gerçek bir toplu sözleşme hakkı istiyoruz” dedi. 

Ekonomik krizin faturasını ödemeyeceğiz, insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz” diyen Kamış, “Maaş artışları TÜİK’ in çarpık hesaplamasına dayalı resmi enflasyonuna endekslenmiştir. İğneden ipliğe her şeye zam yağmurunun devam ettiği koşullarda, sonuncusu daha 3 gün önce olmak üzere, TÜİK vasıtası ile açıklanan her enflasyon verisi ile 81 milyon ile dalga geçilmiştir. Bu koşullarda TÜİK vasıtası ile halkın yaşadığı enflasyon ne kadar perdelenmeye çalışırsa çalışılsın, ne kadar Ali Cengiz oyunları başvurulursa başvurulsun gerçekler ortadadır. Ali Cengiz oyunları bir tarafa, sadece bu çarpık hesaplamaya dayalı olarak bulunan resmi enflasyon rakamlarının nüfusunun en az yüzde 20’si açlık sınırı altında, en az yüzde 60 ise yoksulluk sınırı altında yaşayan halk nezdinde bir karşılığı yoktur. Hükümet her dönem olduğu gibi yüzd 3-5’lik komik zamlara krizin yükünü kamu emekçilerine yıkmak istemektedir Kamu emekçilerinin geliri sadece TÜİK’in resmi enflasyonuna dayalı maaş zamları ile değil, her yıl daha da adaletsiz hale getirilen gelir vergisi tarifesi ile gittikçe eritilmiştir. Öte yanda iktidar seçim döneminde verilen 3600 ek gösterge sözü çoktan unutmuş, kamu emekçilerinin tamamını kapsayan adil bir ek gösterge talebine kulaklarını tıkamıştır. Krizin yükünü bunu yaratan patronlar ve siyasal iktidar ödesin! Biz insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz”  diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.