“Kız Kardeşim” eğitimlerini tamamlayan Eskişehirli kadınlar sertifikalarını aldı

Türkiye’nin 17 ilinde 2000 kadınla buluşan Kız Kardeşim Projesi’nin Eskişehir’deki eğitimleri tamamlandı. Eskişehir Ticaret Odası ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu evsahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar 12 Aralık Salı günü düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar

“Kız Kardeşim” eğitimlerini tamamlayan  Eskişehirli kadınlar sertifikalarını aldı
12 Aralık 2017 Salı 17:00

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu evsahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin Eskişehir’deki eğitimleri 12 Aralık Salı günü Eskişehir Ticaret Odası’nda düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 51 kadına sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, girişimciliğin Türkiye’nin geleceğinde çok önemli bir rol oynadığını belirterek ETO olarak girişimciliği geliştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Kadınların müteşebbis olmasının Türkiye ekonomisi için önem taşıdığını kaydeden Güler, KOSGEB işbirliği ile düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile yaklaşık 120 kadının kendi iş yerini açmasına öncülük ettiklerini ifade etti.

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali ise Eskişehirli kadınları girişimciliğe teşvik etmek ve geleceğin girişimcilerini yaratmak için liseden itibaren çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Üniversitelerde de girişimcilik faaliyetlerini özendirmek için toplantı ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Tali, Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması için kadın girişimci sayısını daha da artırması gerektiğinin altını çizdi.

Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger, törende yaptığı konuşmada, “Coca-Cola ailesi olarak bugün burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. “Kız Kardeşim” projesi de bu çalışmaların içinde en değerlilerinden bir tanesi. Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak “Kız Kardeşim” dedik” dedi.

18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında verilen eğitimler, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen kişisel gelişim eğitimleri ile iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.