KIRSALI KALKINDIRACAK PROJE

Büyükşehir Belediyesi Eskişehir’in değerlerinden biri olan ipek böcekçiliğini canlandırmak ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara ekonomik güç sağlamak amacıyla koza üreticilerini Eskişehir’de bir araya getiriyor.

KIRSALI KALKINDIRACAK PROJE
09 Mayıs 2017 Salı 15:33

Geçmiş yıllarda kırsal kesimde yaşayan vatandaşların önemli geçim kaynaklarından biri olan ipek böcekçiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile tekrar canlandırılıyor. Küçük ölçekte yapılan ve büyük yatırımlar gerektirmeyen ipek böcekçiliği ile Sarıcakaya ve Mihalıççık’da başlayan projeyi tüm ilçelere yaymayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimden gelecek vatandaşlara koza yetiştiriciliğini anlatacak.
11 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirilecek panelde koza üreticiliği alanında uzman kişiler vatandaşlara bilgi verecek. Ödemiş Kalkınma Kooperatifi temsilcisi Gülfer Keskin Marka Kurucusu ve Üretici Yaşar Aydoğan ile Koza Birlik Genel Müdür Vekili Aysel Akbaba’nın katılacağı panelde ilçelerden yaklaşık 200 üretici adayının katılması bekleniyor.
Eskişehir’in kırsalında yaşayan veya toprağı olan vatandaşları bu alanda geliştirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların tarım alanlarına elverişsiz bölgelerde dahi ipek böcekçiliğinden kendilerine gelir edebileceklerini ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.