KESK’ten İmamoğlu’na verilen cezaya tepki: “Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkıyor”

KESK Şubeler Platformu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararına tepki göstererek, “Halkın iradesi yok sayılamaz. Hukuk siyasetin sopası haline dönüştürülemez” değerlendirmesinde bulundu.

KESK’ten İmamoğlu’na verilen cezaya tepki: “Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkıyor”
15 Aralık 2022 Perşembe 14:15

KESK Şubeler Platformu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararına tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Şerif Özçimen, Türkiye’nin son 20 yılda siyasal iktidarın uyguladığı baskıcı yöntemler yüzünden, dünyada demokratik ülkeler sıralamasında en alt sıralara düştüğünü savundu. Cumhuriyetin temel niteliklerinden olan güçler ayrılığı ilkesinin zedelendiğini söyleyen Özçimen, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yarattığı koşullar ve her alanda yetkinin tek elde toplanması neticesinde ülke adeta açık cezaevine dönüşmüştür. Hak aramak, demokratik ve anayasal hakları kullanmak iyice zorlaştığı gibi ülkenin temel değerleri tartışmaya açılmış durumdadır. Yargının siyasallaşmasının sonuçlarını toplum olarak ağır bir şekilde ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Halk iradesi ile seçilenler ancak halk iradesi ile yönetimlerden uzaklaşırlar” diyen Özçimen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “En son yaşadığımız ve Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak olan Ekrem İmamoğlu olayı demokrasinin rafa kalktığı izlenimini bizlerde uyandırmaktadır.  İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza iktidarın yargı üzerinden siyasete müdahalesidir. Kayyum politikası gibi milyonlarca insanın iradesine açık müdahaledir. İstanbul seçimlerini kaybetmeyi hala hazmedemediklerinin göstergesidir. Hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.