KESİKBAŞ: “POTANSİYELİMİZ VAR DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Alpu ilçesine Raylı Sistemler İhtisas OSB kurulmasının planlandığını, URAYSİM yatırımının da devam ettiğini kaydetti.

KESİKBAŞ: “POTANSİYELİMİZ VAR DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”
18 Aralık 2020 Cuma 16:51

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Sanayi TV’den Ümit Uçar’ın sorularını yanıtladı. Kesikbaş açıklamasının büyük kısmını Alpu için planladıkları Raylı Sistemler İhtisas OSB’ye ayırdı. 

Alpu’da raylı sistemlerle ilgili bir İhtisas OSB kurma çalışması başlattıkları bilgisini veren Kesikbaş, “Projenin fikri kısmı bitti, teknik kısımlarıyla uğraşıyoruz. Bu konuyla ilgili yakın zaman içinde güzel sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca Eskişehir URAYSİM’e ev sahipliği yapıyor. Burada, Türkiye’de üretilen bütün raylı sistemlerle ilgili test ve sertifikasyon işlemleri yapılacak. Yapımı devam eden yatırımın 2022’de tamamlanması hedefleniyor. Bu, Eskişehir için çok kıymetli bir proje. Oda olarak bu projenin tanıtımıyla ilgili çalışmalarımız var. Üzerinde durduğumuz en önemli konu, raylı sistemlerle ilgili Eskişehir’in merkez olmasıdır. 1894 yılından bu yana TÜLOMSAŞ ile beraber Eskişehir bu alanda oldukça tecrübelidir. Belli bir altyapımız var. Nasıl ki Bursa otomotivle anılıyorsa Eskişehir’in de mutlaka raylı sistemlerle anılmasını, hızlı tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesini, ucu bucağı olmayan vagon fabrikalarının olmasını hedefliyoruz. URAYSİM’in de Eskişehir’de kurulacak olması son derece önemli. Büyük bir potansiyelimiz var, bunun değerlendirilmesi gerekir. Raylı sistemler taşımacılığıyla ilgili Türkiye’nin önü açık. URAYSİM’in Eskişehir’de olması kente cazibe katacak” dedi. (Kaynak:SanayiGazetesi)

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.