Kesikbaş 2020'yi işaret etti: Hazırlıklı olmalıyız

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bundan sonra dünya stratejik işbirlikleriyle yürüyecek ve şirketlerimizi birlikte hareket ederek geliştireceğiz. Özellikle 2020 yılından sonra bunu daha çok göreceğiz. Hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Kesikbaş 2020'yi işaret etti: Hazırlıklı olmalıyız
07 Kasım 2018 Çarşamba 14:35

ESO Üyelerinin katılımı ile her Çarşamba düzenlenen fuarların 9’uncusu gerçekleştirildi. 2. ve 16. Meslek Grubu Makina Ekipman Kurulumu, Atık Yönetimi ve Bina İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik düzenlenen fuara kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de katıldı.  ESO’nun Hizmet Binasında yapılan fuarın açılışında konuşan Kesikbaş, “Her hafta farklı farklı sektörler ile bir araya geliyoruz, komşularımızın ne iş yaptığını öğreniyoruz. Fuarlar ile Eskişehir’deki yerlilik oranımızı artıyoruz. Şehir dışından işbirliği kurduğumuz tedarikçilerimiz varken fuarlar sayesinde bu firmaları Eskişehir'e taşımaya çalışıyoruz. Hep şunu söylüyorum; Dünya stratejik işbirlikleri ile yürüyecek ve şirketlerimizi böyle geliştireceğimiz bir döneme geliyoruz. Özellikle 2020’den sonra bunu göreceğiz” dedi.

Afrikalı 30  Büyükelçi ESO’ya gelecek

İşbirliği ve firmaların pazar paylarının geliştirilmesine yönelik çalışmaları olduğunun üzerinde duran Kesikbaş, “30 Afrika ülkesinin Büyükelçi ve Ticaret Ataşeleri önümüzdeki hafta ESO’da sanayicilerimiz ile bir araya gelecek. Afrika ülkeleri ile işbirliği sağlamak isteyen tüm firmalarımızı toplantımıza davet edeceğiz” dedi.

Tesislerimiz örnek gösteriliyor

Atık yönetimi ile ilgili fuar açılışında değerlendirmelerde bulunan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Benli, “Fuarlar sayesinde herkes birbirini tanıyor ben özellikle sektörümün atık, geri dönüşümün temsilcisi olarak burada bulunuyorum. Bütün sanayi kuruluşlarının, tehlikeli tehlikesiz atık sorununu çözen, ekonomiye kazandıran firmalarız. Eskişehir bu konuda öncü, örnek bir şehir haline geldi. Ankara özellikle buradaki tesislerimizi örnek olarak gösteriyor. Güvenebileceğiniz firmalarımız ile işbirliklerine hazırız” dedi. 

İşbirliklerimiz artıyor

Fuar açılışında konuşan Meclis Üyesi ve 16. Meslek Komitesi Başkanı Erol Öz, “Fuarlar gerçek anlamda çok etkili oldu. Kimse kimsenin ne iş yaptığını bilmiyordu fuarlar sayesinde kişiler birbirleri ile tanışma fırsatı buldu.” dedi. 2. Meslek Komitesi Başkanı Cumhur Özkalay da açılışta, “Fuarlar ile her hafta farklı sektörde yer alan firmaların yeteneklerini öğreniyor, yeni işbirlikleri sağlama imkanlarına erişiyoruz. Aynı zamanda her hafta Meslek Komitelerinin toplantılarını da fuarlar ile genişletilmiş bir şekilde yapmış oluyoruz. İşbirliklerimizi geliştirmenin yanında toplantılar ile problemlerimizi de ortaklaşa çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Fuarları işbirliği sağlama anlamında değerlendiren Meclis Üyesi Muhsin Akbaş ise “Fuarların Eskişehir'e vizyon kattığını, işbirliği anlamında her hafta daha fazla fayda sağladığını görüyoruz. İşbirlikleri ile daha faydalı çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.