İki proje için başvuru yapıldı

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından, 2019 yılı BEBKA Mali Destek Programları için bölgemiz ihtiyaçları doğrultusunda iki farklı proje başvurusu yapıldı.

İki proje için başvuru yapıldı
29 Ağustos 2019 Perşembe 14:17

Bu projelerden ilki; Mesleki Eğitimin Geliştirilmesine yönelik olarak “EOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi Altyapısının Geliştirilmesi (ESBEMAG)” projesi. Bu projenin lansmanını Meslek Lisesi projesinin tanıtımı ile yakın zamanda yapan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi projenin hayata geçmesi, yaygınlaştırılması ve geniş kitlelere ulaşması amacıyla BEBKA’ya proje destek başvurusunda bulunmuştur.

Desteğe ihtiyacımız var

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli konuya ait yaptığı açıklamada “Bu merkez Eskişehir sanayisinin çok önemli bir açığını kapatacak, biz bu işi geçekleştirme noktasında devletimizin projenin nakdi desteği ve yaygınlaştırılması noktasında desteğine ihtiyacımız var, proje başvurumuzu yaptık umarım olumlu bulunacaktır, bu projeye diğer kurumlarımızın da desteği var. Bu Merkez sadece şehrimize değil yakın çevreye de hizmet verecek bir merkez olacaktır” diye konuştu.

Yeni bir vizyon kazandıracak

EOSB’nin bir diğer proje başvurusu ise BEBKA tarafından desteklenen Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İş Geliştirme Merkezi” projesidir.  İş Geliştirme Merkezi; BEBKA tarafından kabul görmesi sonrasında bölgemize ve şehrimize Mesleki Eğitim ve Girişimcilik konularında yepyeni bir vizyon getirecek. 

Nadir merkezlerden biri olacak

Başkan Küpeli bu proje ile ilgili yaptığı açıklamada “İş Geliştirme Merkezi projemiz çok farklı bir proje olacak, imrenerek baktığımız yabancıların iş geliştirme ve yönetme sistemlerinden daha üstün bir yeteneğe sahip olmamızı sağlayacak bu merkez gençlerimizin yeni fikirlerine mentörlük yapacak üstü düzey bir kurul olacak, özgün projeler yarım kalmayacak, Melek Yatırımcı ağımız ile Eskişehir sanayimiz yepyeni bir vizyona sahip olacak, bu merkezden bir çok startuplar, prototipler çıkacaktır, savunma sanayinden tutunda, yazılım konusunda bir çok yeni fikrin gerçekleştirileceği bir merkez hayal edin işte bu merkez bunu gerçekleştirmek için var. Türkiye’de nadir merkezlerden biri olacak kamu, üniversite, sanayi iş birliği için önemli bir köprü olacak bu merkez ümit ediyorum ki BEBKA tarafından desteklenecektir. Ayrıca merkezde daha önce Sharebox Projesinde elde ettiğimiz deneyimleri uygulayacağımız Endüstriyel Simbiyoz ofisi ve İnsan Kaynakları Birimi de olacak. Biz projelerimizi düşünürken zirveye ulaşacak bir zincirin birer halkası gibi düşünürüz, ne demek şimdi bu; sanayimizi ileri noktalara taşımak için nitelikli iş gücüne, yani nitelikli meslek eğitime ihtiyacınız var; bu noktada Meslek Lisemizi yaptık, Sınav ve Belgelendirme Merkezimizi yapacağız, MEGEM ciddi bir iş gücü yetiştirmeye devam ediyor, yetiştirdiğiniz nitelikli gücü de oluşturacağını insan kaynağı platformuyla iyi yönetmeniz gerek, İş Geliştirme Merkezi ile bunu da gerçekleştireceğiz inşallah. İşte zincirin halkaları bunlar. Umarım bu kıymetli iki projede BEBKA ’dan gerekli destekleri bulur ve sanayimiz yepyeni vizyona yelken açmış olur.”

İstihdama katkı sağlayacak

Bu projelerden ilki Mesleki Eğitimin Geliştirilmesine yönelik bir proje.  BEBKA tarafından desteklenen bu programa Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak “EOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi Altyapısının Geliştirilmesi (ESBEMAG)” projesi ile başvurumuzu gerçekleştirdik. Projemiz ile bölgedeki iş dünyasının ihtiyaç duyduğu Çelik Kaynakçılığı, Plastik Operatörü, NC/CNC Operatörü, Makine Bakımcı, Vinç Operatörü alanlarında nitelikli eleman ihtiyacını Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan akredite olan EOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ESBEM) ile sağlamayı hedefliyoruz. ESBEM bünyesinde açılacak olan sınavlar ile başvurucuların ilgili alanlarda teorik ve uygulamalı sınavlar ile bilgi ve deneyimleri belgelenecek. Bölgemizde istihdama doğrudan katkı sağlamayı amaçlayan projede Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ortağı olarak, BoyPlast A.Ş. ve Ayraf A.Ş. ise iştirakçi olarak yer alacak. Ortak kurum ve iştirakçi kuruluşların projedeki rolleri, ESBEM’in hedeflenen genel ve özel amaçlara erişmesine katkıda bulunmak. EOSB ESBEMAG projesi için, 1000 metrekarelik yer tahsis ederek ve bu alana 600 metrekarelik bina ile ayni katkıda bulunmuş olup, ayrıca projenin kabulü halinde mali katkıda bulunacak.

Kabül Eylül’de gerçekleşecek

İkinci Proje başvurumuzu ise BEBKA tarafından desteklenen Girişimcilik Mali Destek Programı. EOSB olarak “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi İş Geliştirme Merkezi” projesi ile başvurusu yapılan projede; OSB’de 150 bin metrekare alana yapılacak olan Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde yapılması düşünülen İş Geliştirme Merkezi’dir. Bu merkezde, bölgemizde var olan Endüstriyel Simbiyoz ekosistemini geliştirmek amacıyla Endüstriyel Simbiyoz Ofisi kurulacak olup Eskişehir ve çevre illerde yaratacağı eko-girişimcilik fırsatları değerlendirilecek. Merkezde kurulacak olan bir diğer ofiste Melek Yatırımcı Ofisi olacak ve bu ofiste Türkiye’deki tüm girişimcilerin yararlanabilmesi için bir yazılım portalı ve burada çalışmalarını sunabilmeleri ve gerektiğinde eğitim ve mentörlük hizmeti alabilecekleri çalışma alanları olacak. İş Geliştirme Merkezi’nde son olarak Kariyer Portalı yazılımı hayata geçirilecek olup, bu sayede doğrudan işgücü ve kurumlar arasında istihdam arttırıcı olanaklar değerlendirilecek.

Projelerin değerlendirmeler sonrasında kabulü Eylül ayında olacak. Kabul sonrasında bölgemize ve şehrimize Mesleki Eğitim ve Girişimcilik konularında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz katkılara yenilerini eklemeyi hedefliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.