Hisarcıklıoğlu: Eskişehir’in Batı Anadolu’nun çekim merkezi haline geldi

Eskişehir Ticaret Odası’nda incelemelerde bulunan ve genişletilmiş meclis toplantısına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ETO’nun faaliyetleri ve projeleriyle şehre değer kattığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu: Eskişehir’in Batı Anadolu’nun çekim merkezi haline geldi
07 Haziran 2022 Salı 19:06

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 7 Haziran Salı günü Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. Hisarcıklıoğlu, ETO Başkanı Metin Güler’i ziyareti öncesinde, TOBB’un proje okulu olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin yaptığı elektrikli aracı ve üniversal robotu inceledi. ESOGÜ SARTEK Roket Kulübü tarafından oluşturulan standı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ETO Başkanı Güler’in makamında gerçekleşen görüşmenin ardından MEYBEM-ETO işbirliğinde yapılan emlak sınavını, ETO’ya ait canlı yayın ve kayıt stüdyosunu, ETO-METSEM simülatörünü inceledi.

Güler, odanın faaliyetlerini anlattı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret Odası’nın genişletilmiş meclis toplantısına da konuk oldu. Toplantıya KGF Başkanı Erdoğan Özegen, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, çevre illerdeki oda ve iş dünyasının temcileri iştirak etti. Toplantı öncesinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, odanın yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında kısaca bilgi verdi. ETO’nun eğitime, kişisel, kurumsal ve mesleki gelişime çok önem verdiğini belirten Güler, ETO Akademi’nin tüccarın üniversitesi gibi faaliyet gösterdiğini, MEYBEM işbirliğiyle yapılan mesleki yeterlilik sınavlarında İç Anadolu’da lider ve Türkiye’de üçüncü konuma geldiğini söyledi. ETO-METSEM’in Türkiye’nin dört bir yanında 30 ilde faaliyet gösterdiğini kaydeden Güler, TOBB UYUM’un desteğiyle Eskişehir Ticaret Odası Arabuluculuk Merkezini’nin de oda bünyesinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

ETO projelerle şehre kaynak sağlıyor

Vize ofisiyle üyelere dünyanın kapılarını araladıklarını ve uzun süreli vize imkanı sağladıklarını kaydeden Güler, hukuk ve vergi danışmanlıklarının da ücretsiz olarak hizmet verdiğini söyledi. AB Bilgi Merkezi’nin üyeleri ve Eskişehir’i Avrupa ile yakınlaştırdığını kaydeden Güler, odanın yürüttüğü projelerle de şehre kaynak sağladığını ifade etti. ETO’nun girişimciliğe de çok önem verdiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, kadın kooperatiflerinin milyonlarca lira destek almasına vesile olduklarını dile getirdi.

Üyelere pandemide 102 milyon lira destek

ETO’nun pandemide verdiği finansal destekleri de anlatan Güler, TOBB’un desteğiyle Ziraat Bankası ve Halkbankla protokol imzaladıklarını ve tedarik zincirleri oluşturduklarını, üyelerin  peşin para olmadan ürün veya hizmet almalarına imkan tanıdıklarını söyledi. Nefes ve can suyu adı altında ETO üyelerinin 102 milyon lira kredi kullandırılmasına öncülük ettiklerini belirten Güler, hem pandemi hem de yangınlar nedeniyle açılan yaraları sarmak için çalıştıklarını söyledi.

Kalıcı eserler üyelere ve şehre hizmet ediyor

ETO’nun kalıcı eser projelerine de değinen Güler, hizmete sunulan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni 200 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Eskişehir’in 60 yıllık meselesinde sorumluluk üstlendiklerini ve şehre fuar merkezi kazandırdıklarını belirten Güler, Eskişehir’in artık Eskişehir uluslararası fuarlara ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Vehbi Koç Kongre Merkezi’ne 40 bine yakın kişinin etkinlikler vesilesiyle konuk olduğunu belirten Güler, ETO’nun hizmet binasını da en kısa sürede hizmete sunmayı planladıklarını kaydetti. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO Hizmet binasının şimdi yapılması durumunda 350 milyon lira maliyet gerektiğini belirten Güler, çok daha düşük bir rakama şehre çok uzun yıllar hizmet verecek eserler kazandırdıklarını ifade etti. ETO’nun coğrafi işaretler noktasındaki çalışmalarından da bahseden Güler, şehre yeni coğrafi işaretler kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Hisarcıklıoğlu’ndan ETO’ya teşekkür

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Eskişehir’in üniversite, turizm, sanayi ve yüksek teknoloji şehri olduğunu belirterek, Türkiye’de üretilen 54 üründe Eskişehir’in lider olduğunu söyledi. Eskişehir’in gelişmesi ve kalkınması için çalışan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’ya yönetim kuruluna, meclis ve organ üyelerine ve oda çalışanlarına teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Eskişehir’in Batı Anadolu’nun çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.