Günyüzü’nün şeker pancarları Susurluk yolcusu

Günyüzülü çiftçilerin ürettikleri şeker pancarı işlemek için bu yıl Eskişehir Şeker Fabrikası yerine Susurluk Şeker Fabrikasına gönderiliyor.

Günyüzü’nün şeker pancarları Susurluk yolcusu
26 Ekim 2017 Perşembe 12:55

Günyüzülü çiftçilerin ürettikleri şeker pancarı işlemek için bu yıl Eskişehir Şeker Fabrikası yerine Susurluk Şeker Fabrikasına gönderiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Günyüzü Ziraat Odası Başkanı Aytekin Özkara, uygulamanın Eskişehir’deki fabrikanın kapasite yetersizliği yüzünden yapıldığını, ülkenin birçok bölgesinde benzer durumun yaşandığını anlattı. Şimdiye kadar Günyüzülü pancar üreticilerinin ürünlerinin hep Eskişehir’e gönderildiğini anlatan ve aynı zamanda Doğray Mahallesi Muhtarı da olan Özkara, "Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla, şeker pancarlarımız Balıkesir Susurluk Şeker Fabrikasına gidiyor. Eskişehir fabrikasına kapasitesinin üzerinde pancar gitmemesi ve ürünlerin heder olmaması için böyle bir karar alınmış. Önemli olan da bu ürünün zamanında ve bir kayıp olmadan işlenmesidir zaten. Bunun çiftçiye yansıyan olumsuz bir boyutu yoktur. Çiftçimiz anlaşılan taşıma firmasına ton başına sadece 3 lira ek ücret ödüyor. Taşıma ihalesini 87 liraya alan firma, bizim ürünlerimizi 90 liraya Susurluk’a götürüyor. Bu fark da çok önemli değil" dedi.

Günyüzü’ndeki iki kantarda tartılan şeker pancarları kamyonlarla Susurluk’a taşınırken, ilçe genelindeki üretimin yıllık 60 bin ton civarında olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.