GÜLER: YENİ ENERJİ KAYNAKLARI ÜLKEMİZE GÜÇ VERİR

ETO Başkanı Metin Güler, Fatih Sondaj Gemisi tarafından Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfinin ve potansiyel yeni rezervlerin ülkemizin geleceği adına sevindirici olduğunu söyledi.

GÜLER: YENİ ENERJİ KAYNAKLARI ÜLKEMİZE GÜÇ VERİR
21 Ağustos 2020 Cuma 16:23

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanandoğalgaz müjdesi hakkında değerlendirmede bulundu. Ülkemizin son yıllarda attığı adımlarla yeni enerji ve yer altı kaynaklarına ulaşmasının çok önem taşıdığını belirten Güler, “Türkiye’nin kararlılıkla ve uzun yıllardır sürdürdüğü tam bağımsız enerji üretimi çalışmaları neticesinde Fatih Sondaj Gemisi tarafından Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedilmesimilletimizin ve ülkemizin geleceği adına son derece sevindiricidir. Çünkü Türkiye’nin enerjiye olan ihtiyacı her geçen gün artmakta, enerjide yurt dışına bağımlı olmamız dövize olan ihtiyacımızı ve buna bağlı olarak da cari açığımızı yükselmektedir” diye konuştu.

Milletimizin parası ülkemizde kalacak

Türkiye’nin yeni enerji kaynaklarına ulaşmasının önemine değinen Güler, “ Mavi vatanımızda atılan adımlar Türkiye’nin enerji üretimindeki yönünün değişmesine, yurt dışına olan enerji bağımlılığımızın azalmasını sağlayacaktır. Enerji ithalatımızın azalması sebebiyle milletimizin parası ülkemizde kalacaktır. Ayrıca açıklanan doğalgaz rezerv miktarının büyüklüğü ve yeni rezerv potansiyelleri sebebiyle Türkiye enerji üretiminde de önemli bir noktaya gelecek, bölgedeki konumu da değişecektir.Akdeniz ve Karadeniz’de yürütülen sondaj çalışmalarının yeni yer altı kaynaklarına ulaşmamıza vesile olmasını, bu sayede ülkemizin enerji üretiminde üst sıralara yükselmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.