GÜLER: TİCARETİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ AŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ETO’nun eylül meclis toplantısında konuşan başkan Metin Güler, üyelerin taleplerini meslek komiteleri ve organ üyeleri aracığıyla tespit ettiklerini, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara aktararak, sorunlarının çözümünde rol oynadıklarını söyledi.

GÜLER: TİCARETİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ AŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
30 Eylül 2020 Çarşamba 13:17

Eskişehir Ticaret Odası’nın eylül meclis toplantısı COVID-19 salgını tedbirleri dolayısıyla video konferans aracılıyla gerçekleştirildi. Meclis Başkan Yardımcısı Metin Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, COVID-19 salgının başından bu yana üyelerin tüm taleplerini ilettiklerini, sorunların çözümü için çaba gösterdiklerini kaydetti. Bugüne kadar onlarca talebin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere ilgili bakanlıklara, belediyelere ve kurumlara iletildiğini belirten Güler, bu taleplerden en önemlileri olan TOBB Nefes Kredisi, Can Suyu İşletme Kredisi, tüccar ve sanayicilerin vergi, SGK primi gibi ödemelerin ertelenmesi, kısa çalışma ödeneğinin gerçekleştiğini dile getirdi.

Vergi ve kredi ötelemesi taleplerimizin gerçekleşmesini umut ediyoruz  

Üyelerin tüm taleplerinin meslek komiteleri başta olmak üzere oda organlarınca değerlendirildiğini ve sorunların çözümü için taleplerin iletildiğini belirten Güler, oda tarafından iletilen ve halen yerine getirilmeyen beklentiler olduğuna dikkat çekti. Güler, ETO üyelerinin kamu alacaklarının ödenmesi, pandemi sebebiyle alınan kredilerin ödemelerinin ertelemesi, 2020 yılına dair vergilerin taksitlendirilmesine ilişkin taleplerinin de bir an önce hayata geçmesini umduklarını söyledi. Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan fabrikadan çarşı içinde faaliyet gösteren küçük bir dükkana kadar odaya üye olan tüm işverenlerin sesi olmak için çaba harcadıklarını belirten Güler, hem Eskişehir’de hem de ülkemizde ticaretin önündeki engellerin aşılması için çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.