GÜLER ESKİŞEHİRLİ TÜCCARIN TALEPLERİNİ BAKAN TÜFENKCİ’YE İLETTİ

ETO Başkanı Metin Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı Ticaret Odaları Konsey Toplantısı’nda Eskişehirli tüccarın taleplerini aktardı.

GÜLER ESKİŞEHİRLİ TÜCCARIN TALEPLERİNİ BAKAN TÜFENKCİ’YE İLETTİ
20 Aralık 2017 Çarşamba 13:31

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ticaret Odaları Konsey Toplantısı Ankara’da TOBB Birlik Merkezinde gerçekleştirildi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in katılım sağladığı toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yer aldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üretimin, yatırım ve ticaret hacimlerin olumlu seyrettiğini belirterek, Türkiye’nin ihracatta 160 milyar dolarlık tarihi bir zirveyi zorladığını, 2017’nin tamamı için % 7 civarında büyüme kaydederek pek az ülkenin ulaşacağı bir büyüme başarısı gösterdiğini dile getirdi.

Yemek çeklerindeki sıkıntıyı çözmek için çalışmalara başlandı

Karekodlu çek uygulamasının başlamasının ardından ortaya çıkan son verileri paylaşan Tüfenkci, "Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, 2017 yılının 11 ayında, bankalara ibraz edilen toplam çek tutarı geçen yılın aynı dönemine göre % 11 artarak 722 milyar liraya ulaşmıştır. Toplam çek adedi ise 19 milyon olmuştur. Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarı geçen yıla göre % 38, miktar olarak da % 43 azalmıştır. Bu rakamlar bize karekodlu çekin ve çeke sağlanan güvenin faydasını gösteriyor" diye konuştu. Ekonominin, iş dünyasının omuzlarında yükseldiğini çok iyi bildiklerini belirten Tüfenkci, "Yemek çekleri ve buradaki komisyon oranlarıyla ilgili esnaf ve tacirlerimizin yaşadıkları sıkıntıları çözmek konusunda genel müdürlüğümüz çalışmalara başladı. Gerekli düzenlemeleri yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.