Genç Sanayiciler ESO’da buluştu

Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) düzenlenen etkinlikte yaklaşık 250 genç sanayici “ESO Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinde bir araya geldi. Burada konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Sanayimizi emanet edeceğimiz genç sanayicilerimizle bir araya gelmeyi çok önemsiyoruz. Çünkü yeni bir sanayiden ve yeni bir vizyondan bahsediyoruz. Gelecek hepinizin ve geleceği el birliği ile şekillendirelim. Daha fazla bir araya gelelim. Beraber olmak için fırsatlar yaratalım” dedi.

Genç Sanayiciler ESO’da buluştu
27 Aralık 2018 Perşembe 12:07

ESO’nun 50. yılı kapsamında düzenlenen “ESO Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinde alanında başarılı genç sanayicilerin konuşmacı olarak katıldığı bir de sempozyum da düzenlendi. Sempozyuma konuşmacı olarak; Ata Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sürel, ES Boya Şirket Müdürü Gonca Yurtcan, Karcan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kerziban Nur Gezer, MobGe Kurucusu Özgür Taşkın ve KYK Yapı Kimyasalları Şirket Müdürü Arda Sürmeli katıldı.  

Burası bizim değil, herkesin

Sempozyumun açılışında konuşan Celalettin Kesikbaş, “Biz bize yeteriz sloganını daha da artırıp büyütmek istiyoruz. Ekonomist çağıralım konuşalım dedik ama aslında hepimiz ekonomistiz. Kendi içimizden insanlar olsun. Kendimiz konuşalım dedik ve bunu her ay belki iki ayda bir rutin hale getirip bu samimi ortamın sinerjisini yakalayalım istiyoruz. Daha önce söylemiştim ve söz vermiştim, ESO Cumhuriyet ile yönetilecek diye. Yine aynı yerdeyim. Bugün buradayız. Çünkü daha katılımcı bir Sanayi Odası Yönetimi istiyoruz. Burası bizim değil, burası herkesin. Hepimiz değer katıyoruz buraya. Ancak gelecek hepinizin. Bu geleceği lütfen gelin, el birliği ile şekillendirelim. Daha fazla bir araya gelelim. Beraber olmak için fırsatlar yaratalım. Zira hepiniz geleceği önemsiyoruz. Biz bize yeteriz burada çok ciddi başarı hikâyeleri var” diye konuştu. 

Turgut Reis Meslek Lisesinde yeni eğitim alanı

Toplantıda ESO’nun yeni eğitim programlarını da açıklayan ve ESO’yu eğitim kampüsü haline getirmek istediklerini belirten Kesikbaş, Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Ağı ABİGEM’in ESO içerisinde faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti.   

2019 yılı için ESO-ABİGEM Eğitim programları hakkında Kesikbaş şunları kaydetti: “ESO’da küçük ofisler ve büyük toplantı alanları oluşturduk ve burada eğitimler verilecek.  Mini MBA programları hazırladık. Bu doğrultuda işverenler için 4 kişilik gruplar halinde İngilizce sınıfları oluşturduk. Beyaz ve mavi yaka için 12 kişilik sınıflarda İngilizce eğitimleri hazırladık. Mesleki eğitim ile ilgili olarak şu ana kadar 170 civarında gencimize CNC eğitimlerine devam ediyoruz. MEGİP kapsamında 2019 yılı Ocak ayında CNC, Otomasyon, Kaynakçı eğitimleri ile 500 gencimize meslek edindireceğiz. ESO-ABİGEM olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık ve Turgut Reis Meslek Lisesinde bize tahsis edilen atölyeler ve sınıflarda eğitimlere başlıyoruz. 

Atölyelerin modernizasyonu, makine ekipman parkuru için BEBKA ile proje hazırladık. 2019’da inşallah modern makinalarla, Lazer punch kesiminden bükümüne, CNC torna ve frezelerinden kaynak atölyelerine en yeni tezgâhlarla eğitim vereceğiz. Hepsinin alt yapısı hazırlandı. Birinci URGE projemizi tamamladık. 2. 3. ve 4. URGE’lere başlıyoruz. Her ay 1 yurtdışı fuarı ve iş görüşmeleri olacak. Her ay yurtiçi-yurtdışı kültür turları düzenleyeceğiz. Lütfen projelerin yönetimine katkıda bulunun. Kulüpler oluşturuyoruz.” ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yaptığı konuşmadan sonra alanında başarılı olan genç sanayiciler etkinliğe katılan diğer genç sanayicilerle tecrübelerini paylaştığı sempozyumda söz aldılar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.