Fuar ve Kongre Merkezi 10 yıllığına TÜYAP’a emanet

ETO Başkanı Metin Güler, Ağustos olağan meclis toplantısında Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni Türkiye’nin fuarcılıktaki en büyük şirketi TÜYAP’ın işleteceğini açıkladı.

Fuar ve Kongre Merkezi 10 yıllığına TÜYAP’a emanet
29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:25

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ağustos meclis olağan toplantısında Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eskişehir’in 1960’lı yıllardan bu yana fuar merkezi hayali kurduğunu belirten Güler, bu hayalin önümüzdeki günlerde gerçek olacağını kaydetti. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin Türkiye’nin ilk Leed sertifikalı fuar merkezi olduğunu belirten Güler, şehre yakışan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Dünyada iş etkinlikleri ve fuarların giderek değiştiğini ve özelleştiğini kaydeden Güler, genel ticaret fuarlarının yerini özel ihtisas fuarlarına bıraktığını söyledi. Artık Avrupa’daki bir kasabanın bile dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapabildiğini belirten Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin de bu yönde ilerlemesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

 

2019 yılında 9 fuar için başvuru yapıldı

Eskişehir’in fuar ve kongre turizminde Anadolu’daki en önemli merkezlerden birisi olmasını hedeflediklerini kaydeden Güler, bu hedef doğrultusunda Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin işletme hakkını 10 yıllığına Türkiye’nin en büyük fuar şirketi olan TÜYAP’a teslim ettiklerini söyledi. Fuar alanının artık Eskişehir Ticaret Odası Tüyap Fuar Merkezi olduğunu belirten ETO Başkanı Güler, “ Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin işletmesini, 10 yıl süreyle, Türkiye’de fuarcılığın sembol markası olan TÜYAP Fuarcılık’a emanet ettik. Fuar merkezimiz, TÜYAP ile Odamız işbirliğinde kurulacak komite eliyle işletilecektir. Eskişehir’de fuarcılığa ilişkin her türü pratik karar, bu komitede alınacak. TÜYAP tarafından yapılacak etkinlikler ve faaliyetler bu komite eliyle planlanacak. Yapılacak fuar ve iş etkinliklerinde, üyelerimizin özel avantajlara sahip olabilmesi için gerekli düzenlemeler de yapıldı. Bu doğrultuda 2019 yılında yalnızca TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenecek 9 fuar için gerekli başvurular yapıldı. Bunlar dışında düzenlenecek fuarlara ilişkin talepleri de değerlendireceğiz. Şehrimize, odamıza, tüccar ve sanayicimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.