Ford Otosan, iş güvenliğinde bilinçlenme hareketi başlatıyor

Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nın iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarıyla temellerini attığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), TİSK Mikrocerrahi Vakfı (TİSK MCV) ve Ford Otosan iş birliği ile hayata geçirilen “Güvenlik Kültürünü Yaşam Biçimine Dönüştürüyoruz” projesinin lansmanı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Fırat Elhüseyni, ‘güvenlik kültürünü yaşam biçimine dönüştürüyoruz’ projesini iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir bilinçlenme hareketi olarak gördüklerini söyledi.

Ford Otosan, iş güvenliğinde  bilinçlenme hareketi başlatıyor
26 Ekim 2022 Çarşamba 11:08

Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nın tamamen gönüllülük esasıyla ilk adımlarını attığı projenin, Türkiye’de iş güvenliği kültürünün benimsenmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle önemli çalışmalara imza attığını aktaran Elhüseyni, “Çalışma arkadaşlarımızın, sorumlu vatandaşlık anlayışıyla filizlendirdiği bu proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı işbirliği ile güçlenerek yeni bir yola giriyor. Ford Otosan çatısı altında iş sağlığı ve güvenliği konusunda istikrarlı bir şekilde eğitim, destek ve farkındalık projeleri gerçekleştiriyoruz. Kazaların kaynağında önlenmesinin yanı sıra çalışma arkadaşlarımızın yaşam kalitesini, iş/özel hayat dengesini iyileştirmek, sağlık ve güvenliklerini korumak bizim en önemli önceliğimizdir. Bu anlayışla iş sağlığı ve güvenliğinin toplumun farklı kesimlerini kapsayan bir kültüre dönüşmesinde bu projenin büyük katkıları olacağından eminiz” dedi.  Elhüseyni, proje kapsamında gerçekleşecek çalışmalar hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Projemiz, 2023 yılı sonuna kadar Türkiye çapında on binlerce kişiye dokunacak. Bu proje üniversite, meslek lisesi ve ilkokul öğrencilerinden organize sanayi bölgesi şirket çalışanlarına kadar farklı hedef kitlelerine sesleniyor olacak. Çeşitli etkinlik ve seminerlerle bu geniş kitlelere ulaşırken, iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin ve bunun bir kültür olarak benimsenmesinin faydaları anlatılacak. Projenin önemli iletişim kaynaklarından biri de Eskişehir Fabrikamızda üretilen Ford Trucks F-Max gezici tırımız olacak. Proje özel olarak hazırlanan tırımız ile görünürlüğü ve erişimi artırıp farklı noktalarda daha çok kişiye dokunabileceğiz. Ford Otosan olarak önce sektörümüzü, sonra da ülkemizi daha güvenli bir yer haline getirmek için çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.