EYOP HEYECAN OLUŞTURDU

Eskişehir Yerli Otomobil Platformu EYOP, ikinci kez bir araya geldi. Türkiye ve dünyadaki otomotiv sektörünün değerlendirildiği toplantıya Orta Doğu Teknik Üniversitesinden gelen öğretim görevlileri de katılarak sunuş gerçekleştirdiler.

EYOP HEYECAN OLUŞTURDU
29 Aralık 2017 Cuma 15:12

Toplantı hakkında bilgi veren Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, EYOP’un Eskişehir’de bir heyecan oluşturduğunu belirterek, “OSB’miz, odalarımız, borsamız, esnaf birliğimiz ve işadamları derneklerimiz bir araya geldik. EYOP şehrimizde ciddi bir heyecan oluşturdu. Hedefimiz yerli otomobilin burada üretilmesiydi ama gördük ki bu oluşum birlik ve beraberliğimizi sağlamada büyük bir adım oldu” dedi. 
Yerli otomobili üretecek olan gurupla görüşmelerinin sürdüğünü, bir yandan da Eskişehir’de üretime katkı verebilecek firma tespitlerinin devam ettiğini belirten Küpeli, bu sayede projeler ve işbirliklerinin başladığına vurgu yaptı. 
Toplantıda Türkiye’nin yerli otomobilinin nasıl bir yapıda hayata geçirileceğinin sorgulandığını ifade eden Küpeli, “ODTÜ’den gelen hocalarımızla konuyu detaylarıyla değerlendirme imkânımız oldu. Bugün dünyada otomotiv üretiminde 16. sıradayız. Daha üst basamaklara nasıl çıkarız, rakiplerimize göre nasıl inovatif bir şeyler yaparız, daha önemlisi bunu Eskişehir’de nasıl başarırız gibi konuları değerlendirdik. Bu alanda çalışmalarımız devam edecek” dedi.
EYOP’un gerçekleştirdiği ikinci toplantının yine geniş katılımlı yapıldığını kaydeden Küpeli, “ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, EOSB Müteşebbis Heyet Başkanı İsmail Kunduracı, ETB Başkanı Ömer Zeydan, ETO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Can Apaydın, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, MÜSİAD Başkanı Ayhan Arslan, TÜMSİAD Başkanı Ali Engiz, Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Hakan Bayar, EOSB Başkan Yardımcısı Metin Saraç katıldı” diye konuştu. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.