ETO VE EOSB SANAYİCİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın başlattığı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Türkiye’de ilk kez yüz yüze ETO ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. Program öncesinde konuşan ETO Başkanı Güler, sanayicilere bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulunurken, Eskişehir OSB Başkanı Küpeli programın hem firmaların hem de Eskişehir ekonomisinin büyümesine imkan sağlayacağını dile getirdi.

ETO VE EOSB SANAYİCİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ
18 Mart 2021 Perşembe 13:30

Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı tanıtım toplantısı düzenlendi. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Eskişehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki sanayici ve teknoloji tabanlı girişimciler katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir sanayisinin köklü geleneği ve katma değer üretebilme becerisi olduğuna dikkat çekerek, şehrin bu tecrübesini daha büyük başarılara dönüştürebileceğini dile getirdi.

Program yerli üreticiye destek olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çok önemli bir adım atarak, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı başlattığını belirten ETO Başkanı Güler, program kapsamında Türkiye’de katma değerli üretimin artırılması ve yerli üreticinin desteklenmesi amaçlandığını söyledi.  Programdan faydalanılması halinde hem ithal ürüne olan ihtiyacın azalacağını hem dış ticaret açığının azalacağını hem de yerli üreticimizin rekabet gücü artmış olacağını belirten Güler,  Eskişehir’de yatırım yapmayı düşünen sanayici ve girişimcilerin bu teşviklerden muhakkak yararlanması gerektiğini vurguladı. Programın arsa tahsis teşvikinden personel giderinin

karşılanmasına kadar çok sayıda desteği içerdiğini ve son yıllardaki en geniş çerçeveli programlarından teşvik paketlerinden biri olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, teşviklerden yararlanmak isteyen girişimcilerin ve sanayicilerin hızla hareket edip, başvurularını yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Eskişehir’den çok sayıda firma teşviklerden yararlanmalı

Programda konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ise, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında ilk kez Türkiye’de yüz yüze toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, çağrılara Eskişehir’den çok sayıda firmanın başvuru yapıp teşviklerden faydalanmasını temenni ettiklerini dile getirdi. Eskişehir sanayisinin ve sanayicilerinin katma değeri yüksek ürünleri imal ve ihraç etme potansiyeli olduğuna dikkat çeken Küpeli, Eskişehir sanayisinin ihracatı içinde %15 olan yüksek teknolojili ürün ihracatı oranının, 2030 yılına kadar %20’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinin yüksek teknolojili ürün üretmek isteyen firmaların hizmetinde olduğunu belirtti. Başkan Küpeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan teşviklerin çok kapsayıcı olduğunu, bu teşviklerden yararlanması halinde sanayicilerin işletmelerini daha çabuk büyütebileceğini kaydetti. Eskişehir OSB olarak sanayicilere her türlü alt yapı ve desteği sağladıklarını belirten Küpeli, üretmek isteyen ve yatırım yapmak isteyen müteşebbislere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

Sanayicilere teşviklerin detayları anlatıldı

Açılış konuşmaların ardından Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Uzman Adnan Yalçıncı ve Finans Proje Danışmanlık Yöneticisi Pelin Işık Çakar bilgi verdi. Yatırım, istihdam, AR-GE ve inovasyona yönelik teşvikler ve bu teşviklerden yararlanma koşulları hakkındaki detayları paylaşan Yalçıncı ve Çakar,  toplantıda sanayiciler tarafından yöneltilen soruları da yanıtladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.