ETO ÜYELERİNİ E-TİCARETE TEŞVİK EDECEK

ETO Başkanı Metin Güler, e-ticarete yönelik gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuç raporunun tamamlandığını belirterek; rapor sonucuna göre e-ticarete yönelik projelere ağırlık vereceklerini ve üyelerini dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaları için teşvik edeceklerini dile getirdi.

ETO ÜYELERİNİ  E-TİCARETE  TEŞVİK EDECEK
26 Ocak 2021 Salı 12:59

Eskişehir Ticaret Odası’nın e-ticaret potansiyeli eğilim araştırması sonuç raporu yayınlandı. Araştırma farklı meslek gruplarındaki tüccarların e-ticarete bakış açılarını anlamak, E-ticaretteki engellerini belirlemek ve söz konusu engelleri ortadan kaldırmak için yapıldı. Araştırma için konfeksiyon, deri ürünleri imalat ve ticareti, mobilya ürünleri ve kereste imalatı, gelinlik ve mefruşat, telekomünikasyon ve bilişim, dayanıklı tüketim malları ticareti, kırtasiye, yazılım, matbaa, reklam ve fotoğrafçılık, mobilya ve ahşap ürünleri ticareti meslek gruplarındaki 2044 üyeye e-ticarete dair sorular yöneltildi.

E-ticaret yapanlar maliyet ve rekabetten şikayetçi

Araştırmadaki soruları yanıtlayan üyelerin %74.4’lük bölümü e-ticaretin doğru bir satış kanalı olduğunu, 25.6’lık bölümü ise e-ticaret hakkında olumsuz düşündüğünü bildirdi. Yine araştırmaya katılan üyelerin %65’i aktif olarak e-ticaret yaptığını beyan ederken, %35’i e-ticaret yapmadığını belirtti. E-ticaret yapan üyeler en çok maliyetlerin yüksekliğinden şikayetçi olurken, ticari rekabet ve pazarlama üyeleri zorlayan unsurlar arasında yer aldı. E-ticaret yapan ETO üyelerinin şikayet ettikleri diğer konular ise fotoğraf çekimi ve katalog oluşturmanın zorlukları, dijital güvenliğin eksikliği oldu.

Üyelerin e-ticaret için teknik desteğe ihtiyacı var

Araştırma neticesinde ETO üyelerinin e-ticaret yaparken ihtiyaç duydukları konular da ortaya çıktı. Araştırmaya katılan üyelerin%24.4’ü teknik altyapı, %22’si dijital reklam, %19.5’i pazarlama, %12.2’si ihracat ve gümrükleme işlemleri, %9.8’i finansal yönetim konularında gelişme sağlamaları gerektiğini ifade ettiler. Yine araştırmaya katılan üyelerin %24.4’ü nitelikli personel açığı bulunmadığını değerlendirirken, %75.6’sı ise nitelikli personel açığı olduğunu bildirdiler.

ETO’nun önceliklerinden biri e-ticaret olacak

E-Ticaret potansiyeli eğilim araştırması sonuç raporu hakkında değerlendirmede bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, araştırma sayesinde üyelerinin e-ticarete bakış açılarını anladıklarını, ihtiyaç ve önceliklerini tespit ettiklerini söyledi. ETO üyelerinin e-ticarete teşvik edilmesine yönelik projelere ağırlık vereceklerini belirten Güler, üyelerin dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaları için eğitim ve destek anlamında da yanında olmak için gayret göstereceklerini dile getirdi. E-ticaretin yalnızca dünyada değil ülkemizde de altın çağını yaşadığını belirten Güler, bu değişime ETO üyelerinin de ayak uydurabilmelerine öncülük edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.