ETO SEÇİM ÖNCESİ SON KEZ TOPLANDI

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO), dört yıllık süreci tamamlayan meclisinin son toplantısı yapıldı. ETO 7 Nisan’da seçime gidecek.

ETO SEÇİM ÖNCESİ SON KEZ TOPLANDI
27 Mart 2018 Salı 22:05

MECLİS’E TEŞEKKÜR

Meclis Başkanı A. İskender Bayar, 7 Nisan’da yapılacak olan seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bu meclisin, Eskişehir Ticaret Odası tarihinde daima özel bir yeri olacağını ifade eden Bayar, “125 yıllık oda tarihinin en büyük yatırımına, Eskişehir ticaretinin hafıza kaydı olan ve gelecek vizyonunu güçlendirecek müzemizin oluşumuna verdiğiniz destek çok önemlidir. Görev süremizde bunu gerçekleştirebilmenin onuru ile tüm Eskişehirliler adına sizlere teşekkür ederiz. Yine Eskişehir Ticaret Odamızın fuar, kongre ve hizmet binası da bu meclis döneminde başladı. Birkaç ay sonra faaliyete geçecek, Eskişehir’in ticaret ve sanayisine güç katacak, yeni yatırımların önünü açacaktır” dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Seçimlere az bir zaman kaldığını, ancak geçmiş yıllarda görmedikleri ve hiç alış olmadıkları bir süreç yaşadıklarını söyleyen Bayar, “Ne olursa olsun bu seçim süreci bitecek, iyi günde, kötü günde yine birbirimizin yüzüne bakıp aynı ortamlarda buluşacağız. Göreve başladığım ilk yıllarda çalışan maaşlarının ödenemediği, başkanın cebinden ödendiği bir odadan vizyonu olan, kurum geleneği oluşan, son derece saygın, ülkemizde hatta uluslararası alanda dahi diğer odalarla yarışan oda olma sürecine şahitlik yapmış bir meclis başkanı olarak seçimlere katılacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAYAR GÖREV ALMAYACAK

1992 yılından bu yana odanın değişik kademelerinde görev alarak Eskişehir ticaretine katkıda bulunduğunu anlatan Bayar, 7 Nisan’da yapılacak seçimlerde görev almayacağını duyurdu. Bayar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İnsanların oturduğu koltuktan kalkmayı bilmek ve yeni nesillerin önünü açmak gibi düşüncelerinin olmadığı bir zamanda Sayın Başkanım Metin Güler ile daha önceden paylaştığım, sonuna kadar yanlarında olma, fakat seçimlere katılmama kararımı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu kararım asla ticareti bırakma, bir köşeye çekilme kararı değildir. Allah’ın bana biçtiği ömür süresince çalışmaya devam etme, daha çok vergi verme, üretme, odam, şehrim ve ülkem için katkıda bulunmayı sürdürme ama aynı zamanda kendime zaman ayırma kararıdır. “

HELLALLİK İSTEDİ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ETO’da herkesin amacının kentte ve kent ekonomisine hizmet olduğunu vurgulayarak, görev süresince Oda’ya ve Eskişehir’e hizmet etmek için hareket ettiklerini dile getirdi. Meclis üyelerinden haklarını helal etmelerini isteyen Güler, şu ifadeleri kullandı: “51 ay 1560 gün olmuş. Başladığımız günden itibaren bu kent ve bu ülke adına, camiamız adına neler yaptık gözden geçirdim. İnanın hepinizin tek tek emeği var. Bu bir görev, bu bir bayrak yarışı. Buradaki tüm arkadaşlarımız çok seçkin ve kendi mesleklerinde çok başarılı. Herkes bu kent adına, odamız adına, camiamız adına bu dört yıl elinden gelen tüm emeği gösterdi. Hep gönüllük esastı. İnandığımız şeylerin peşinde koştuk. Hep bir plan, hep bir kurgu vardı. İçimizde şehir sevdası vardı. Odamıza karşı hepimizin aidiyet duygusu vardı. Dört yıl boyunca, bu 125 yıllık oda tarihinde kalıcı eserler anlamında en büyük başarıyı ortaya koyan meclis, bu meclistir. Bu kent adına gururlanın.”

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Camiaya birlik ve beraberlik mesajı veren Güler, “Bu kentte seçim de bitmez, geçim de. Bugün Ticaret Odası’nda bir yere geliyoruz. Yarın bir başka ortamda yine bu arkadaşlarımız yan yana görevler alacaklar. Niçin? Kendileri için değil bu kent adına sorumluluk alacaklar. Bu kent hepimizin. Bugün Ticaret Odası olur, yarın başka alanlar. Hiçbir şey için birbirimizi kırmaya değmez. Asıl olan burada benim, senin menfaati meselesi değil.  Önemli olan bu kentin menfaat meselesi. Fikir ayrılıkları olacaktır… Bu kentte karşı bir sorumluluğumuz var. Bu koltuklar belki bugün bizim için son olacak. Birçok dostum belki bırakacak. Devam edecek. Devam edenlere de sonuna kadar destek olma sorumluluğumuz var. Bu koltuklar bizlerin kendi şirketlerinin koltukları değildir. Burası Eskişehir Ticaret Odası. 16 bin 500 birbirinden değerli üyenin sorumluluğunu taşıyor. O yüzden benim sizlerden ricam, önümüzde 7 Nisan var. Bu koltuklarda kim oturursa otursan seçim sonrasında ona da sahip çıkma sorumluluğunuz var. Niye? Bu kent adına, bu camia adına. O yüzden artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakalım. Bu kent ne kaybediyorsa bundan kaybediyor. Bu kent kaybediyorsa anlamsız, değersiz, kişilerin kendi egolarını tatmin etme anlamında ortaya çıkardığı yanlış bir takım konular yüzünden kaybediyor. Maalesef bir takım arkadaşlarımızın da yanında yer almasına sebep oluyor. Hayır, mesele Eskişehir meselesi. Fikir ayrılığı olur ama bu kurum bizim için her şeyden daha değerlidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.