ETO HEYETİ KOSOVA’DA AVRUPA’NIN İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Prizren İş Forumuna katılan Eskişehir Ticaret Odası heyeti İtalya, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Belçika, Norveç ve Karadağ’ın tüccar ve sanayicileri ile buluştu.

ETO HEYETİ KOSOVA’DA AVRUPA’NIN İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ
28 Ekim 2017 Cumartesi 12:23

Eskişehir Ticaret Odası heyeti Kosova temasları kapsamında Prizren İş Forumu’na katıldı. Forumun açılış törenine Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Bayram Hasani, Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Gashi, İnovasyon ve Girişimcilik Bakanı Besim Beqaj, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferah Şinik, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Lulzim Kabashi katıldı.

Forumda Eskişehir Ticaret Odası’nı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık, Meclis Başkan Yardımcıları Muzaffer Oğuz ve Sermet Özgöde ile beraberindeki heyet temsil etti. Forumda ayrıca İtalya, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Belçika, Norveç ve Karadağ’dan oda heyetleri başta olmak üzere iş dünyasının temsilcileri yer aldı. Forumun açılış töreninde konuşan Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Bayram Hasani, Prizren İş Forumu ile yerli üretim ürünlerinin tanıtımını teşvik ettiklerini belirterek, düzenledikleri yasalarla üretimi artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Eskişehirli firmaların yeni pazarlara açılmasını hedefliyoruz

Açılış konuşmalarının ardından ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık, forumda yer alan firmaların stantlarını Kosovalı bakanlar ve Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ile birlikte gezdi. Prizren İş Forumu hakkında konuşan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık, Türkiye’nin Kosova ile gönül bağı olduğuna dikkat çekerek, dostluk ilişkilerini karşılıklı ticarete yansıtmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Eskişehirli tüccar ve sanayicinin yeni pazarlara açılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Işık, bu bağlamda Kosova’yı Balkanlara açılan bir kapı olarak gördüklerini dile getirdi. Stant ziyaretlerinin ardından foruma katılan iş heyetleri arasında karşılıklı ticaret görüşmeleri gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.