ETO, Finlandiya ile ticari işbirliğin güçlendirilmesi için temasa geçti

ETO Başkanı Metin Güler, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki ile bir araya gelerek, Eskişehir ve Finlandiya arasındaki karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ETO, Finlandiya ile ticari işbirliğin güçlendirilmesi için temasa geçti
13 Ekim 2022 Perşembe 16:12

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki, Finlandiya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Joona Selin, Finlandiya Ankara Büyükelçiliği İkinci Katibi Janne Leskinen, karşılıklı ekonomik ilişkileri değerlendirmek üzere ETO Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Görüşmeye ETO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ateş de eşlik etti.

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki görüşmede Finlandiya ve Eskişehir arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu düşünceden hareketle Eskişehir’in en güçlü ve köklü ekonomi kuruluşlarından olan ETO ile de temaslarda bulunmak istediklerini söyledi. Eskişehir ve Finlandiya arasında iş birliği yapılabilecek sektörleri tespit etmek istediklerini belirten Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki, Finlandiya’nın ekonomisi hakkında da kısaca bilgi verdi.

BAŞKAN GÜLER,ESKİŞEHİR'İN POTANSİYELİNİ ANLATTI

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki’ye ve beraberindeki heyete Eskişehir’in ticaret ve sanayi potansiyeli hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, şehrin uluslararası ticaretinin gelişimine katkı sağlamak için Eskişehir Ticaret Odası olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Eskişehir’in köklü sanayisi ve nitelikli iş gücüyle Anadolu’nun önde gelen şehirlerinden olduğunu belirten Güler, Finlandiya ve Eskişehir arasında ticaret ve sanayide güçlü bir iş birliği sağlanması için zemin oluşturabileceklerini dile getirdi. ETO’nun küresel iş birliklerine önem verdiğini belirten Güler, odanın son olarak Belçika’nın en önemli ekonomi kuruluşlarından biri olan Doğu Flaman Ticaret ve Sanayi Odası VOKA ile iş birliği protokolü imzaladığını söyledi. Güler ayrıca ETO’nun Eskişehir’in yazılım ve bilişim sektörü için sürdürdüğü Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi (ESİYAK) projesi hakkında da bilgi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.