ETO: EKONOMİ İÇİN ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, artık Türkiye’nin ve Eskişehir’in ekonomiye ve mevcut sorunların çözümüne odaklanması gerektiğine dikkat çekti.

ETO: EKONOMİ İÇİN ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR
02 Nisan 2019 Salı 14:44

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 31 Mart yerel seçimleri hakkında değerlendirmede bulundu. Güler açıklamasında, “ Seçimlerden önce tüm belediye başkanı adaylarına Eskişehir Ticaret Odası olarak tüccarlarımızdan, sanayicilerimizden ve girişimcilerimizden gelen veriler doğrultusunda, Eskişehir’in öncelikli olarak çözülmesi gereken sorunlarını iletmiştik. Önümüzdeki dönemde mevcut sorunların çözümünde belediye başkanlarımızın yanı sıra parti ayrımı olmaksızın tüm meclis üyelerinin de kararlılıkla ortak irade sergileyeceğini ümit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

-Atılması gereken adımlar var-

Açıklamasında yerel seçimlerin sona ermesi ile birlikte artık Türkiye’nin ekonomiye odaklanması gerektiğinin de altını çizen Güler, “Yerel seçimlerin sona ermesi ile birlikte ülkemizdeki asıl gündemin ekonomi olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Çünkü ülkemiz ekonomisinin öncelikli olarak çözülmesi gereken enflasyon, cari açık, işsizlik, dalgalı döviz kuru gibi sorunları mevcut. Ekonomideki sorunların çözülmesi için de atanmışından seçilmişine, tüccarından sanayicisine her kesimin birlikte taşın altına elini koyması ve sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Dünya ile rekabet edebilmemiz için üretimi artırmak, ihracatımızı daha da geliştirmek, yeni istihdam alanları yaratmak ve makroekonomik politikalarımızı yeniden gözden geçirmek büyük önem taşıyor. Bundan böyle önümüzdeki 4.5 yıl içinde tüm enerjimizle ve konsantrasyonumuzla ülkemiz ekonomisini büyütmek için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.