ETO Başkanı Metin Güler: Maliyetler arttı, kar oranları düştü

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, dövizde yaşanan yükselişe dikkat çekerek, dövizdeki artışın yurt dışından mal alarak üretim yapan işletmeleri olumsuz etkilediğini ve fiyatları yükselttiğini belirtti. 

ETO Başkanı Metin Güler: Maliyetler arttı, kar oranları düştü
27 Temmuz 2022 Çarşamba 11:42

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, dövizde yaşanan yükselişe dikkat çekerek, dövizdeki artışın yurt dışından mal alarak üretim yapan işletmeleri olumsuz etkilediğini ve fiyatları yükselttiğini belirtti.  Dövizdeki yükselişin önüne geçmek için ek adımlara da ihtiyaç olduğunu söyleyen Güler, döviz kurunun yüksekliğinin ekonomi için tehlike oluşturduğunu ifade etti.

ETO olarak üyeleri sürekli ziyaret ettiklerini ve bizzat üyelerin taleplerini dinlediklerini belirten Güler, firmaların maliyetlerinin artmasına karşın karlılıklarının azalmasından şikayet ettiklerini söyledi. Üyelerin işletme giderlerinin yükselmesinden muzdarip olduğunu belirten Güler, kira, stopaj, SGK ödemeleri, vergi yükümlülüklerin arttığını kaydetti.

Küçük işletmelerin omzundaki yükün azaltılması gerektiğini belirten Güler, tüccara ek finansman sağlanmasının önemine dikkat çekerek “İşletmelerin ödedikleri faturalar arttı.  Üyelerimiz işletmelerinde kullandıkları elektrik ve doğalgaz faturalarında indirime gidilmesini bekliyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.