ETO Başkanı Güler: Kurdaki dalgalanma iş dünyasını zorluyor

ETO Başkanı Güler: Kurdaki dalgalanma iş dünyasını zorluyor

ETO Başkanı Güler: Kurdaki dalgalanma iş dünyasını zorluyor
27 Ekim 2021 Çarşamba 13:32

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) Ekim meclis olağan toplantısı gerçekleştirildi. 26 Ekim Salı günü Meclis Başkan Yardımcısı Atilla Sabahçı’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda meclis üyeleri gündem maddelerini görüşerek oyladı. Toplantıda ayrıca Ekim ayında oda tarafından gerçekleştirilen faaliyetler video sunum olarak paylaşıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ekim ayında da oda olarak üyelere ve şehre hizmet etmek için yoğun mesai harcadıklarını belirten Güler, metal ve imalat sektöründe üretim yapan KOBİ’ler, kantin işletmeciliği yapan üyeler, Beton Santrali, Yapı Denetim, Beton Laboratuvarı ve İnşaat Taahhüt alanında faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelerek ticarete yönelik sorunları istişare ettiklerini kaydetti.

“Eskişehir’in önceliklerini devletimizin en üst makamına iletme fırsatı bulduk

Üyelerin saha ziyaretleriyle de taleplerini dinlediklerini ve ilgili kurumlara ilettiklerini belirten Güler, son olarak Vehbi Koç Kongre Merkezi’ne konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tüccarın ve Eskişehir’in önceliklerinin yer aldığı dosyayı sunma fırsatı bulduklarını söyledi. Dosyada hem Eskişehir’in yıllardır gündeminde olan Kuzey Çevre Yolu, Hasan Polatkan Limanı ve Gemlik Limanı demiryolu bağlantısı konularına değindiklerini belirten Güler, üyelerin de son iki yıldır üzerinde durduğu talepleri devletin en üst makamına ilettiklerini söyledi.

“Artan maliyetler tüccarın omzundaki yükleri artırdı

Ülke ve şehir ekonomisine dair değerlendirmede de bulunan ETO Başkanı Metin Güler, dövizde yaşanan dalgalanmanın iş dünyasını zorladığını belirterek, artan maliyetlerin tüccarın, esnafın, sanayicinin omzundaki yüklerin arttığını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.