ETO BAŞKANI GÜLER İŞSİZLİK RAKAMLARINA DİKKAT ÇEKTİ

İşsizlik rakamlarının ülkemizin geleceği açısından dikkat edilmesi gereken bir gösterge olduğunu belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler; üretim ekonomisine odaklanarak, yerli ve milli yeni markalar oluşturarak işsizliğin azaltılabileceğini söyledi.

ETO BAŞKANI GÜLER İŞSİZLİK RAKAMLARINA DİKKAT ÇEKTİ
11 Eylül 2020 Cuma 14:48

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TÜİK tarafından açıklanan işgücü istatistikleri hakkında değerlendirmede bulundu. Güler açıklamasında, istihdam edilenlerin sayısının 2020 yılı Haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 981 bin kişi azalarak 26 milyon 531 bin kişi olmasının ülkemizin geleceği açısından dikkat çekici bir veri olduğunu vurguladı. İstihdam oranının ise 4,0 puan azalarak % 42,4 olduğunu belirten Güler, bu dönemde istihdam edilenlerin sayısının tarım sektöründe 274 bin, sanayi sektöründe 319 bin, inşaat sektöründe 91 bin, hizmet sektöründe 1 milyon 298 bin kişi azaldığını söyledi.

Genç işsizliği artış gösteriyor

Genç işsiz sayısındaki artışa da çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Güler, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,3 puanlık artışla % 26,1, istihdam oranının ise 6,0 puan azalarak % 28,2 olduğunu söyledi. İşgücüne katılım oranının 7,4 puan azarak %  38,1 seviyesine gerilediğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, eğitimde veya istihdamda olmayanların oranının ise bir önceki yıla göre 3,1 puanlık artışla % 29,3’e yükseldiğini kaydetti.

Üretimi ve ihracatı artırmalıyız

Türkiye’nin üretim ekonomisine odaklanmasının, yerli ve milli yeni markalar oluşturulmasının işsizliğin azalmasına da doğrudan katkı sağlayacağını belirten Güler, ülkemizin bunu başarabilecek yetişmiş insan kaynağı olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin ekonomide daha üst sıralara yükselmesinin en kısa yolunun üretmek ve ihracatı geliştirmek olduğunu belirten Güler, ihracatın gelişmesiyle birlikte dövizde yaşanan dalgalanmanın da azalacağını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.