ETO Başkanı Güler: Eskişehir’de son 20 günden bu yana artış var

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, pandemiye ilişkin kaygılarını gündeme getirdi. 

ETO Başkanı Güler: Eskişehir’de son 20 günden bu yana artış var
26 Ağustos 2020 Çarşamba 02:05

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, pandemiye ilişkin kaygılarını gündeme getirdi.  Son 20 günden bu yana Eskişehir’de koronavirüs vakalarında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Güler, “Pandemi dönemini şuan itibariyle Eskişehir için değerlendirirsek hiç de iyi haberler gelmiyor. Son 20 günden buyana Eskişehir’de büyük bir artış var. Eskişehir ve ülkemiz salgında tap noktada. Maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda hassasiyeti ortaya koyamıyoruz. Tedbiri elden bırakmamamız lazım” dedi. Ülke ve şehir olarak zor günler geçirdiğimizi söyleyen Güler, işletmelerin geleceğe ilişkin kaygı ve kuşku içerisinde olduklarına işaret etti.

“İşletmeler geleceğe ilişkin kaygı içerisinde”

Güler, “Hükümetin ekonomik birçok sektöre destekleri oldu. Bu desteklerden faydalananların bile gelecek ilgili umut noktasında kafalarının karışık olduğunu görüyoruz. Bu sadece kentimizi ya da ülkemizi ilgilendiren bir durum değil. Tüm dünyada durum aynı. Buradaki karmaşa neyse dünyanın bütün ülkelerindeki karmaşa aynı maalesef. Kentimizde faaliyet gösteren işletmelerimiz normal olarak üretimlerine devam edebiliyorlar belki ama gelecek ile ilgili kaygı ve kuşku içerisinde. Geleceğe umutla bakmadığınız sürece yatırım yapmazsınız. Bu durum hem şehrimiz hem de ülkemiz için tehlikeli bir durum. Ticari çarkları yeniden döndürebilmek için de başta üretim olmak kaydıyla normalleşme adına da elimizden gelen çabayı harcamak zorundayız. Beklenti ve öngörüyü tespit etmemiz gerekiyor. Bunu nasıl fırsata çevirebiliriz, bence onun bir takım araştırmaları içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Arçelik’te yan sanayinin durumuyla ilgili bir toplantı yaptık. Organize Sanayi Bölgesi’nde çok sayıda firmamız şuanda korona ile mücadele halinde” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.