ETB'YE 2019 YILI İLK MAHSULU GELDİ

Eskişehir Ticaret Borsasına 2019 yılı ilk Mahsul Arpa, Beyazaltın Mahallesi çiftçilerinden Anıl Ayas tarafından getirildi. 

ETB'YE 2019 YILI İLK MAHSULU GELDİ
14 Haziran 2019 Cuma 17:04

Eskişehir Ticaret Borsasında yapılan törene; Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, CHP  İl Başkanı Abdulkadir Adar, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdürü Dr. Emine Sever ve Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Tüccar ve Sanayici Üyeleri ile bölge üreticileri katıldılar. 

Törende söz alan Başkan Ömer Zeydan, “Ülkemizde tarımsal üretimde verimliliği ve kaliteyi etkileyen en önemli faktör iklim koşullarıdır.  Bildiğiniz üzere, son günlerde yaşanan doğal afetler bölgemiz üreticisinin mahsullerine önemli zarar vererek hepimizi derinden üzmüştür. Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum. İklim değişiklikleri nedeniyle günümüzde beklenmedik yağışlar olabiliyor. Böylesi üzücü durumlarda da tarımsal sigortanın önemi ortaya çıkıyor. Üreticilerimize ürünlerini sigorta etmelerini tavsiye ediyorum. Eskişehir Ticaret Borsası olarak, çalışmalarımızın bölgeye en önemli getirisi, “Kaliteli ve sağlıklı üretim mantığının” bölge geneline yerleşmesidir. Bölgede verimlilik ve kaliteyi esas alan daha bilinçli ve modern hububat yetiştiriciliğinin önü açıldı. Artık çiftçilerimiz ürünlerinin reel kalitesini bilerek pazara arz ediyorlar. Böylelikle tarımsal emtiaların reel analiz değerleri üzerinden, aleni ve şeffaf olarak serbest rekabet ortamında alınıp satıldığı modern Elektronik Satış Salonumuzda yüksek kaliteli ürün daha iyi fiyattan alıcı buluyor.  Kalitesi düşük ürün ile kaliteli ürün arasında fiyat makası açılıyor. “En kaliteli ve verimi en yüksek ürünü nasıl üretirim” mantığı bölgede yerleşiyor. Üreticiler katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yöneliyorlar. Tarımsal emtiaları Elektronik Satış Salonumuzdan temin eden tedarikçi zahirecilerimiz ve sanayicilerimiz de satın aldıkları ürünlerin kalitelerini bilerek ticaret yapıyorlar. İlimizin tarımsal, ticari ve sosyal alanda gelişimine ve büyümesine katkıda bulunabilmek adına, Ticarete yön veren ve hacim kazandıran Elektronik Satış Salonumuz, ürünlerin reel değerleri üzerinden satılmasını sağlayan Laboratuvar hizmetlerimiz, kırsal alanda faaliyette bulunan paydaşlarımızın merkezde faaliyette bulunan paydaşlarımızın almış olduğu hizmetin aynısını almaları adına ilçelerde hizmet veren irtibat bürolarımız ve geliştirmiş olduğumuz projeler ile bölgemize çağdaş, lider, yenilikçi bir kurum olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. 2019 harman sezonunda Üreticilerimizin Alın Terleri kurumadan emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almalarını diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

Törende yapılan satışta, gelen ilk mahsul Arpanın 500 kilosunu 9 bin 550 TL’den Oğuzlar Tarım Ür.San.Tic.A.Ş. tarafından satın alındı. İlk mahsul arpayı getiren üretici Anıl Ayas, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.  Tören, dualar eşliğinde yapılan kurban kesimi ile sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.