ESO’dan bir milyon maske

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından üretimi gerçekleştirilen maskelerde rakam bir milyonu aştı. Eskişehir Sanayi Odası 1 Milyoncu maskeye imza atmanın gururu yaşandı.

ESO’dan bir milyon maske
07 Mayıs 2020 Perşembe 14:50

Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen törende söz alan ESO Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu “Dünyaya yayılan Kovid-19 salgını Mart ayında ülkemizde de görüldü. Biz de Eskişehir Sanayi Odası olarak Sayın Valimizin önderliğinde Nisan ayının başında görüşmeleri yapmamızın ardından en kısa sürede buradaki atölyemizi oluşturduk. Burayı oluşturmamızdaki sebep sanayicimize ve halkımıza bulunmayan maskeyi temin etmek ve spekülatif fiyatların önüne geçmek. Bu süreçte Sayın Valimizin büyük destekleriyle bugün sembolik olarak bir milyonuncu maskeyi üreteceğiz. İnsan sağlığının parayla ölçülecek değeri yok. Bunu hiçbir şeyle ölçemezsiniz. Fakat en azından biz sanayicilerimizin ve çalışanlarının maske ihtiyaçlarını karşılamak için bugün bir milyonuncuyu üretiyoruz. Piyasada iki, üç, dört liraya çıkan fiyatları Sayın Valimizin önderliğinde bir liraya üreterek sanayicilerimize destek oluyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Özdemir Çakacak ise “Koronavirüsle mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Bir dizi tedbirler alındı ve uygulanıyor. Bunların olumlu sonuçlarını görüyoruz. Ancak biliyoruz ki; her ne kadar ülke genelinde mücadelede başarı varsa da, asla ve asla rehavete kapılmamamız gerekiyor. Tedbirlerden en önemlilerden birisi de maske takılması. Maske olmazsa olmazımızdır. Kovid-19 salgını başladığında özellikle sanayicilerimizin ihtiyacı olan maske için en azından kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sanayi Odamıza bir talimat verdik. Meslek liselerimizin bilgi ve imkânlarından da yararlanarak hemen maske üretimine geçmelerini söyledik. Oda Başkanımız da hemen organizasyonunu yaptılar ve maske üretimine başladılar. Bugünde burada sembolik olarak bir milyonuncu maskenin üretimi gerçekleştiriliyor. Kovid-19’la mücadelede belli kurallarımız var; kalabalıkların oluşmaması, sosyal mesafe kuralının uygulanması ve kişisel hijyen. Bunlar hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz kurallar. Fakat her ortamda uygulanmasını istediğimiz kural; maske takılması. Maskeyi her ortamda takmamız gerekir. Onun için maske üretiminde özellikle sanayicilerin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yapılan bu hizmet önemlidir. Bu itibarla Sanayi Odası Başkanımıza ve ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi. Protokolün gerçekleştirilmesinin ardından tören son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.