ESO, üyelerini KOSGEB programına katılarak istihdama destek olmaya davet etti

ESO, üyelerini KOSGEB programına katılarak istihdama destek olmaya davet etti
27 Ocak 2022 Perşembe 11:37

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Güven Erdoğan, Oda üyelerine, KOSGEB’in KOBİ’lere sağladığı “Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı”na katılarak istihdama destek olmaları çağrısında bulundu. ESO’da gerçekleşen KOSGEB –Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” bilgilendirme toplantısında konuşan Erdoğan, KOSGEB’in programının yeni mezun binlerce gence iş kapısı açacağını ifade etti.  Oda olarak kadın ve genç istihdamını çok önemsediklerini belirten Erdoğan, “Bu konuda projeler hayata geçiriyoruz. Yeni projelerin ise yaygınlaşması noktasında gayretlerimiz var. Devletimizin attığı bu önemli adımda kapsam içinde kalan işletmelerimize hayırlı olsun. Program kapsamında MKİ’lere verilecek ve yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destekten daha çok firmamızın faydalanması en büyük temennimiz” ifadelerini kullandı. 

“Hedef 75 bin genç istihdamı”

KOSGEB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Binali Aydın, ilk iki fazın 2021 yılında uygulandığını üçüncü fazda ise imalatçı işletmeciler ile hizmet sektörünün de destek kapsamına alındığını aktardı.  Programa son başvuru tarihinin 31 Mart olduğunu hatırlatan Aydın, şunları kaydetti: “75 bin gence istihdam hedefiyle başlattığımız programa bugün itibariyle 38 bin başvuru aldık. Genç istihdamı ve kadınlar için de pozitif ayrımcılık var. Onlara yüzde 10 destek sağlanacak. Son başvuru 31 Mart’a kadar ve başvurularınızı gecikmeden yapmanız gerekiyor. Eskişehir’den daha fazla destek gelmesini bekliyoruz. Eskişehirli gençlerimiz ve firmalarımız programa başvursun ki bu destekler daha büyük şehirlere kaçmasın.”

Projenin detayları hakkında bilgi veren KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz ise başvurular için KOSGEB'e kayıtlı KOBİ Beyanname onaylı işletmelerin 31 Mart 2022 tarihine kadar e -devlet üzerinden başvuru yapabileceğini belirterek, bu konuda KOBİ uzmanlarının destek vereceğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.