ESO İHRACATIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Üyelerinin ihracat yapmalarını kolaylaştırmak ve ihracatlarını arttırmak için vizeler alanında sağlanacak imkanlar konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

ESO İHRACATIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
24 Şubat 2019 Pazar 15:26

En son İspanya Büyükelçiliği ile işbirliği yaptıklarını söyleyen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, "Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'den de en çok ihracatımızı Avrupa Birliği ülkelerine yapıyoruz. Ancak var olan ihracatımızı da arttırmak zorundayız. Bu bilinçle hareket ederek her türlü işbirliğini de geliştiriyoruz. En son İspanya Büyükelçiliği yaptığımız görüşmelerde Avrupa Birliği'nde hızlı iş yapmak için düzenlediğimiz ortak bir toplantıyla üyelerimizi bilgilendirdik. Benzer faaliyetlerimiz sürecek" dedi.

-VİZE SIKINTISI VAR-

Üye anketleri, üye ziyaretleri ve ESO tarafından hazırlanan 2023 vizyon raporunda ihracat yapan veya yapmak isteyenlerin problemlerini de belirlediklerini açıklayan Kesikbaş, "yurtdışında iş geliştirmek isteyen firmalarımızın en büyük problemi vize sıkıntısı olarak karşımıza çıkmakta. Bunu aşacak her türlü girişimimiz devam ediyor" diye konuştu.

-İHRACAT MİLLİ MÜCADELEDİR-

Standart vizelerde kısıtlı süre yabancı ülke sınırları içerisinde kalınabildiğine değinen Kesikbaş, "Özellikle ülkemizde bir devlet politikası olan ihracat seferberliği ekonomimizin bu olağanüstü döneminde kaçınılmaz ve önemli bir çıkış noktasıdır. Ayrıca şirketlerimiz bayi kanalı kullanarak yaptıkları yurtdışı satışlarda; yabancı firmalar tarafından düşük karlılıkta mal satışına maruz kalmaktadırlar. İhracatın güçlendirilmesi için şirketlerimiz yurtdışında depolar kurmak istemekte ve kendi şirketleri üzerinden satış ve dağıtım yapmak istemektedirler. Zira ihracat şu an Türkiye’mizin milli mücadelesidir" dedi.

Şirketlerin bu vize problemini maalesef ancak oturma ve personellerine çalışma izni alarak gerçekleştirebildiğine değinen ESO Başkanı Kesikbaş "ESO olarak herkesi bu milli mücadelenin içerisine çağırıyoruz. Zira bu ülke bizim, bu şehir bizim. Sanayicilerimiz aş ve iş peşinde. Bizler de Oda olarak sanayicileriniz önünü açmak ve onlara yardımcı olmak durumundayız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.