ESO iddialı: Türkiye'ye örnek olacak

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi, Eskişehirli sanayicilerin yeşil kalkınma hedefleri, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve yeşil dönüşüm konularındaki farkındalıklarını arttırmak ve uygulamaya geçmelerini sağlamak amacıyla bir projeye imza attı.

ESO iddialı: Türkiye'ye örnek olacak
13 Nisan 2023 Perşembe 17:36

ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi, üretim ve ticareti derinden etkileyecek Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında hazırlanan Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Vizyon Belgesini lansman toplantısında açıklandı.
ESO Meclis Salonunda düzenlenen ve Eskişehirli sanayici, iş insanları, STK’lar, basın mensupları, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı lansman toplantısında, ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yerine getireceği sorumlulukları, stratejik amaç ve hedeflerini ortaya koyan Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Vizyon Belgesi paylaşıldı.
Örnek olacak
Toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bildiğiniz üzere Avrupa Parlamentosu İklim Yasası'nı onaylayarak yeni bir süreci resmen başlatmış oldu. Dünyanın geleceği için son derece kritik olan bu kararın üretim ve ticarete de ciddi etkileri olacak. Yaklaşık iki sene önce kurmuş olduğumuz ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi de işte tam bu noktada üyelerimize destek veriyor. Yeşil Mutabakat, karbon ayak izi hesaplamaları, yeşil dönüşüm, temiz üretim gibi alanlarda seminer, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmakta olan Birimimiz farkındalık yaratmanın ötesinde, birçok özel hizmeti üyelerimize ulaştırıyor ve bu alanda ülkemizde örnek teşkil ediyor.” dedi.
Dokümanı hazır
Açılış konuşmaları sonrası ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan ESO Meclis Üyesi ve ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli, yeşil dönüşümün getireceği fırsatları ve tehditleri ESO Üyelerinin en iyi şekilde anlayarak süreci fırsata çevirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Bu kapsamda ESO SYS Birimi Faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Benli, “2021 Mayıs ayında çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadar 15 firmaya kurumsal karbon ayak izi hesaplaması yaptık. Düzenlediğimiz farkındalık eğitimleri, bilgilendirme toplantıları, Yeşil Yakalı Akademisi ile 1541 kişiye ulaştık. Bu faaliyetler ile diğer Odalara örnek olmayı başardık. Hedefimiz tüm sanayicilerimize ulaşmak, Yeşil Mutabakat kapsamında bilgilendirmek ve karbon nötr hedefi doğrultusunda yol göstermektir. Bu kapsamda uzun ve kapsamlı bir çalışmanın sonrasında Eskişehir Sanayi Odası Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi tarafından hazırlanan Vizyon Belgemiz, Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde Eskişehirli sanayicilerin ve Eskişehir Sanayi Odası’nın yol haritasını çizecek bir rehber doküman niteliği taşımaktadır.” dedi.
Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Vizyon Belgesi tanıtımı sonrası ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Türe, T.C. Ticaret Bakanlığı AB Tek Pazar ve Yeşil Mutabakat Dairesi Ticaret Uzmanı Elif Berrak Taşyürek ve Avrupa İklim Paktı Elçisi İlyas Gülenç tarafından AB Yeşil Mutabakatı, Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve net sıfır sanayi yasası hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Bilgilendirmeler sonrası katılımcıların soruları cevaplandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.