ESO Başkanı Kesikbaş: İhracatla büyüyeceğiz, mesleki eğitimle ilerleyeceğiz

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanlık Divanı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

ESO Başkanı Kesikbaş: İhracatla büyüyeceğiz, mesleki eğitimle ilerleyeceğiz
02 Mayıs 2018 Çarşamba 14:27

Görüşmede Çakacak, ESO seçimleri sonrası göreve seçilen Başkan Celalettin Kesikbaş ve ekibine başarı dileklerini iletti. Çakacak, “Valilik hükümetin ve devletin temsilcilik makamdır. Dolayısıyla ilimizin gelişmesi ve kalkınması için Sanayi Odamızla birlikte ilimizi bulunduğu noktada, daha ileriye götürmesi çabası içerisinde olacağız” dedi.
Eskişehir Sanayi Odası olarak hayata geçirmek istedikleri önemli projeleri olduğunu söyleyen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, tüm bunları yaparken alınan mesafeyi, gerçekleştirilenleri ve beklentilerini her ay rapor şeklinde başta Valilik olmak üzere ilgili kurumlarla paylaşacaklarını açıkladı.
Sanayi kentten kopuk olamaz
Bunu yapmalarının temel amacının sanayi ve şehri bir bütün olarak görmek olduğuna dikkat çeken Kesikbaş, “Sanayinin kentten kopuk olmasını hiç istemiyoruz. Çünkü sanayimiz 200 bin kişiye dolaylı olarak bir emek ve aş kapısı oluyor. Tüm derdimiz bunu nasıl büyütebiliriz, nasıl daha çok zenginleştirebiliriz üzerine kurulu” dedi. 
Özellikle 2 tane konuya çok önem verdiklerinin üzerinde duran Kesikbaş, bunun bir tanesinin ihracatla büyümek diğerinin ise mesleki eğitim olduğunun altını çizdi. 
Elimizi taşın altına koyacağız
Sanayicilerin temel problemlerinin başında ara elaman ihtiyacı olduğunu işaret eden Kesikbaş, “Bu ülkemizin de temel problemi olsa da biz her şeyi devletten beklemeyeceğiz. Elimizi taşın altına koymak istiyoruz ve harekete geçeceğiz. Ayrıca bu konuda verilmiş sözlerimiz de var. Çalışmalarımıza başladık. Fizibilite çalışmalarımız tamamlanmak üzere ve incelemelerimiz sürüyor, projelerimiz hazır. Elbette burada ihtiyacımız olacak şeyler bulunmakta. Bunlar içinde Size bu konunda danışacağız, fikir ve önerileriniz alıp yardımlarınızı isteyeceğiz” dedi.  
Kapımız her zaman açık 
Görüşme sonrasında yeniden değerlendirmelerde bulunan Vali Özdemir Çakacak, iş üretmek ve güzel projeleri şehre kazandırmak isteyen başta sanayiciler olmak üzere herkesin sesini mutlaka duyurması gerektiğini belirterek, “İlimizde sanayi zaten belli bir yere oturmuş durumda. Bunu alıp daha yukarlara çıkarmak neler yapılabileceğini oturup konuşmak ve çabalamak hep birlikte yapacağımız işler. Kapımız her zaman size açık. Biz görev yaptığımız yerlerde sanayicilerimizle birlikte iç içe çalışırız. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla birlikte ilimizin kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Mesai mefhumuz yok her zaman yanınızdayız” diye konuştu. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.