ESO Başkanı Kesikbaş: Ekonomik İstikrar Kalkanı kararlılık göstergesidir

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı sonrası açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketini değerlendirdi.

ESO Başkanı Kesikbaş: Ekonomik İstikrar Kalkanı kararlılık göstergesidir
19 Mart 2020 Perşembe 14:02

“Koronavirüs ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların yapmış olduğu kriz yönetimindeki hassasiyetin Ekonomi yönetiminde de yapılacağının kararlılık göstergesi olarak dün ki toplantıyı önemsiyoruz” diyen Kesikbaş, “Zira ülkemizin, bizlerin özlediği  ‘devlet, halk, reel sektör ve finans kesimi’ dünkü toplantıda bir aradaydı” açıklamasında bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘gerektiğinde ilave paketlerin gündeme getirileceğini’ ifade ettiğini belirten Kesikbaş, “Bu açıklama ihtiyaç duyulması halinde desteklerin devam edeceğini göstermekte” dedi.  
Üretim noktası ülkemiz olacak
Bu pakette sunulan desteklerin bürokrasiye ve teminata takılmadan, gerçekten de ihtiyacı olan ve üretim yapan firmalara verilmesi gerektiğini belirten Kesikbaş, “Bu en büyük arzumuz. Çünkü Koronavirüs sonrası için Türkiye ihracat potansiyelinin büyüyerek devam edeceğini, yeni tedarik kanalları arayan firmaların Türkiye’yi üretimleri noktasında seçeceklerini düşünüyoruz. Türk şirketlerinin bu kriz döneminde en üst seviyede korunması gerekiyor. Tam da bu sebeplerden dolayı destek paketini olumlu karşılıyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Moral ve desteğe ihtiyaç var
Üretimin ve ihracatın devamı, istihdamın korunması ve işletmelerimizin uluslararası rekabette geri kalmaması açısından desteğin önemine vurgu yapan Kesikbaş, Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin Nisan ile Haziran arasında ödemelerinin 6’şar ay ertelenmesi, firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanacak olması, ihracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği, Kredi Garanti Fonu  limitinin 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarılması, asgari ücret desteği gibi alanların ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ içinde yer alması iş-ekonomi dünyamıza moral ve katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde açıklanan paket, ekonomimizin öncü gücü ihracatçılarımız için çok değerlidir. Çünkü hem morale hem de desteğe ihtiyaç duyulan bir süreçten geçiyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.